Storfilmen Fjols til Fjells spilles inn i Trysil i hele mars. Store skuespillere fra hele Skandinavia står på rollelisten. Og hele Trysil-samfunnet stiller opp.

Markedsrådet i Trysil som fungerer som styringsgruppe inn mot filmprosjektet. Fra venstre regissør Petter Holmsen, produsent Kjetil Omberg, Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, Gro Kveldro Bruksås, PR- og markedsansvarlig i Destinasjon Trysil, Maria Belin, salgs- og markedsdirektør i Radisson Blu Resort Trysil, Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil og Stig Hjerkinn Haug, produsent og daglig leder i produksjonsselskapet Stig og Stein Studio. (Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil)

Fjols til Fjells fra 1957 er Norges fjerde mest sette kinofilm gjennom historien. Og den handler om noe veldig mange nordmenn har et forhold til, både den gang og i dag: påskeferien. I dag har mye skjedd i påskefjellet, og i Trysil, på Norges største skisted, finner man en herlig blanding av folk fra ulike nasjonaliteter, som bor på alt fra resorthotell til tradisjonelle hytter med utedo.

– Vi tror på det komiske i denne sammenhengen, og vi skal lage en hjertevarm, skandinavisk komedie i Trysil, inspirert av klassikeren Fjols til Fjells, forteller regissør Petter Holmsen.

– Filminnspillingen har gått kjempefint. Vi har hatt en fantastisk tid i Trysil så langt, med alt fra strålende påskesol til snøstorm”.

«Hele» Trysil involvert

Det er mange i Trysil som har bidratt og vært involvert i filmproduksjonen så langt. Foreløpig har mange hundre statister fra Trysil stilt opp både som kokker, resepsjonister, skiturister og mange flere roller.

Lokale aktører som Skistar, Destinasjon Trysil, Radisson Blu Trysil, Trysil kommune, fylkeskommunen og Sparebankstiftelsen har også vært med å investere 10 prosent av filmens budsjett på 25 millioner kroner.

– Det har vært mye jobb både i forkant av produksjon, og ikke minst nå under innspillingen. Vi prøver å bistå så mye vi kan med å frakte skuespillere og utstyr rundt i skianlegget på en slik måte at det ikke går utover gjestene våre. Og så har vi selvfølgelig stilt opp som statister. Men vi håper, og tror, at det blir verdt det når filmen har premiere i februar 2020, smiler Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil.

– Vi gjør dette for å styrke synligheten til Trysil i Skandinavia, og vise at Trysil har hatt en enorm utvikling de siste 50 årene. Fra en liten skogkommune til et stort internasjonalt reisemål”.

– Trysil er som et lite Hollywood, sier regissør av Fjols til Fjells Petter Holmsen, midt i innspillingsperioden. Og med det mener han at Trysil har alt et filmproduksjonsselskap trenger. (Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil)

– Vi er helt imponert over, og veldig glad for, all den hjelpen vi får her. Trysil er som et lite Hollywood, her har vi alt vi trenger for å kunne lage film både i form av lokasjonen og bistanden, forteller regissør Holmsen.

Hva handler Fjols til Fjells om

Fjols til Fjells spilles i sin helhet inn i Trysil, blant annet i skianlegget og på Radisson Blu Mountain Resort & Residences.

Filmen handler om den unge og altfor serviceinnstilte hotellresepsjonisten Poppe som brått og uventet må ta ansvaret for hele hotellet gjennom den hektiske påskeuken.

Det oppstår umiddelbart et spinnvilt kaos når krevende skigjester, frustrerte hyttenaboer, klønete dansker, festglade ungdommer og misfornøyde ansatte møtes til en påskeferie fylt med de merkeligste historier, konflikter og overraskelser.

Herbert Nordrum kler rollen som Poppe, sammen med et stjernelag av skuespillere som Anette Hoff, Nils Vogt, Janne Formoe, Christian Skolmen, Bjarte Hjelmeland og svenske Hedda Stiernstedt.

– Dette er galskap, og norsk humor på sitt beste, sier skuespillere Janne Formoe, som er på plass i Trysil.

– I dag skulle vi skyte noen scener i strålende sol, men vi syntes det ble enda morsommere i snøstorm, sa Christian Skolmen da vi besøkte dem på filmsettet i Trysil. (Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil)

– Jeg tror de fleste nordmenn med respekt for seg selv har vært på påskefjellet en eller annen gang, og vet hva det betyr. Det ligger liksom i den norske folkesjelen å være god og glad i å gå på ski”.

Fakta om filmen

  • Produksjonsselskap: Stig og Stein Studio
  • Produsent: Stig Hjerkinn Haug
  • Premiere: 21. februar 2020
  • Regi: Petter Holmsen
  • Manus: Karsten Fullu
  • Kinodistribusjon: Nordisk Film

Cast: Herbert Nordrum, Hedda Stiernstedt, Anette Hoff, Nils Vogt, Nader Khademi, Christian Skolmen, Janne Formoe, Bjarte Hjelmeland, John Emil Jørgensrud, Eirik Risholm Velle, Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch, Maria Stavang m.fl.

Flere saker om Trysil finner du HER

– Skoene etter Leif Juster kommer jeg aldri til å fylle, men heldigvis skal jeg spille barnebarnet, så det blir ingen parodi, sier Herbert Nordrum, kjent blant annet fra “Unge Lovende” og “Match” (Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil)

Kommentarer