Ønsker du en ekstra utfordring i ferien eller er du av den treningsglade typen som liker å konkurrere mot andre atleter? Da er West Sweden Action Weeks noe for deg! I løpet av hele august arrangeres konkurranser innenfor løping, padling, sykling, MTB, svømming og rulleski rundt om i Västsverige, rett på andre siden av grensa fra Østlandet.

Icebugdeltakerne løper igjennom i Smögen (Foto: Thanner & Elmrin)

West Sweden Action Weeks byr på opplevelser og vakre miljøer i kombinasjon med sport og konkurranse. Mellom 03. august og 01. september blir det folkefest med fokus på sport og natur. Totalt er er 7 løp som går av stabelen innenfor grenene sykkel, løping, svømming, padling og rulleski. Tør du ta utfordringen?

Les mer om West Sweden Action Weeks HER

Öloppet

I Göteborgs sydlige skjærgård arrangeres verdens største swimrun-konkurranse. Løpet er rettet mot både eliten og mosjonister, med en bane som starter på Styrsö og går via Bränna og Vångö. 

Öloppet er en svømme- og løpe konkurranse for tomannslag (Foto/bildekilde: Visit Sweden)

Öloppet er en svømme- og løpe konkurranse der du deltar i tomannslag. Konkurransen går ut på at laget i fellesskap svømmer og løper om hverandre, på en runde lagt til Göteborgs sørlige skjærgård. Vekslingene mellom løping og svømming er mange, og det er nettopp den variasjonene som er sjarmen med swimrun.

Det finnes tre distanser å velge mellom: Öloppet – 40 km (med 5,7 km svømming), Öloppet Sprint – 22 km (2,6 km svømming) og Öloppet Supersprint – 7,7 km (910 meter svømming). Hver distanse har en dameklasse, en herreklasse og en mix-klasse. For de yngere deltakerne er det mulig å delta i Öloppet Junior, som er totalt 1,9 km med 40 meter svømming.

  • Når: 03. august.

Les mer om Öloppet HER

Dalslands Kanotmaraton (DKM)

Dalslands kanotmaraton er en av verdens største kano- og kajakkonkurranse som arrangeres hvert år i august. Arrangementet er en selverklært folkefest hvor nærmere 500 personer padler det 55 km lange strekket fra Baldersnäs Herregård til Bengtsfors, enten med enmannskajakk, tomannskajakk eller kanadensare.

Padlerne i Dalsland Kanotmaraton starter ved Baldersnäs Herregård i Laxsjön og padler det 55 kilometer lange strekket til Bengtsfors (Foto Marie Leander)

Størst fokus ligger det på mosjonistene, men løpet lokker også til seg deler av verdenseliten. Målområdet i Bengtsfors er i løpet av konkurransedagene fylt med morsomme aktiviteter for både deltakere og publikum. Det finnes flere ulike klasser å konkurrere i, du kan enten padle 55 eller 20,7 km. Det finnes også junior og veteranklasser. Utfordre deg selv, familien, venner eller kolleger til et eventyr på vannet!

  • Når: 10. august.

Les mer om Dalslands Kanotmaraton HER

Alliansloppet

Alliansloppet i Trollhättan er verdens største konkurranse for rulleski og et offisielt seedingsløp for Vasaloppet. Løpet sendes direkte på både svensk og norsk tv og er delt inn i tre distanser, 16, 32 eller 48 km. Start og målgang for løpet er det flotte fossefall- og sluseområdet ved Trollhättefallen, som er et vakkert naturlandskap såvel som et historisk industriminne.

  • Når: 17. august.

Les mer om Alliansloppet HER

Velofondo

Sykkelrittet Velofondo er en del av en fartsfylt sykkelhelg i Vårgårda. Mosjonsløpet passer for alle som liker å sykle, uansett om du er erfaren eller helt ny på pedalen.

Deltagerne i Velofondo kan velge mellom to distanser på henholdsvis 56 km eller 93 kilometer (Foto: Christer Hedberg)

Løpet går langs landeveier i Västergötas vakre miljøer. Største delen består av asfaltveier med lite trafikk, hvor du er i nærhet til naturen. Alle som fullfører mottar en medalje og har mulighet til å vinne utloddede priser. Velg mellom distansene 56 km eller 93 km.

  • Når: 17. august.

Les mer om sykkelrittet Velofondo HER

Alliansloppet MTB

Alliansloppet MTB er det perfekte sykkelløpet for deg som er ute etter en utfordring på mountainbike. Banen starter i Trollhättans vakre naturområde og slingrer seg ut i kuperte skoger.

Alliansloppet MTB arrangeres i Trollhättan. Deltakerne kan velge mellom tre distanser på fra 25 til 75 kilometer (Foto/bildekilde: Visit Sweden)

Terrenget er vekslende og det finnes tre distanser man kan konkurrere i, 25, 37,5 og 75 km, innenfor dame- herre- og juniorklassen. Barn opp til 10 år er velkomne til å delta i barneløpet, der alle mottar medalje og pølse etter endt målgang. I løpet av Alliansloppet-uken arrangeres det et eliteløp kalt “nations challenge”, som er en duellkamp mellom Sverige og Norge.

  • Når: 24. august.

Les mer om Alliansloppet MTB HER

Dalsland Swimrun

Dalslands Swimrun kombineres svømming og løping i ett og samme løp. Starten går ved akvedukten i Håverud og målet er Bengtsfors, 36 km nordover. Swimrun er en raskt voksende sport der det gjelder å så raskt som mulig springe eller svømme mellom to plasser. Dalslands Swimrun (DSR) er en morsom utfordring som finner sted i Dalslands vakre kanal. Som deltaker får du en helhetsopplevelse med blant annet frokostbuffet, after swimrun, musikk, transport og middag inkludert.

Dalsland Swimrun kombinerer svømming og løping i ett og samme løp. Starten går ved akvedukten i Håverud med målgang i Bengtsfors – 36 kilometer lenger nord (Foto/bildekilde: Visit Sweden)

Du kan velge mellom to baner, en lang på 34 km og en kortere på 17 km. Det er andre året konkurransen arrangeres og har allerede blitt en favoritt blant deltakere på grunn av sin spektakulære banestrekning. Dalslands kanaler er til vanlig et yndet turistmål for fritidsbåter og kanalbåter om sommeren.

  • Når: 24. august

Les mer om Dalsland Swimrun HER

Icebug Xperience Bohuslän

Icebug Xperience Bohuslän er et trailrunning og vandringsløp som går langs Bohusläns landskap, på vestkysten av Sverige. Løpet er delt opp i tre etapper på totalt 70 km, og du velger selv om du vil springe eller gå distansen.

Icebug er et trailrunning og vandringsløp som går over tre etapper på tilsammen 70 kilometer langs kysten av Bohuslän (Foto: Thanner & Elmrin/Icebug Xperience)

Naturen underveis er minneverdig, her springer du over rød granittstein, langs stier i skogen og gjennom sjarmerende kystsamfunn. Dette er et løp som tilfredsstiller alle sansene, og etter hver etappe venter lokalprodusert lunsj sammen med de andre deltakerne. Løpet har siden 2014 samlet deltakere fra over 30 ulike land. Arrangementet satser høyt på bærekraftighet, og du må blant annet ha med egen drikkeflaske underveis.

  • Når: 30. august til 01. september.

Les mer om Icebug Xperience Bohuslän HER

Les også: Sesongens nye hoteller og restauranter i Sverige — 15 skjulte sommerperler i Sverige

Flere Sverigetips finner du HER


Kommentarer