Mandag  den 12. mars kunne Color Lines ferge  SuperSpeed 1 feire sine første 10 år. Skipet har siden 2008 transportert 11 millioner gjester og fraktet tre millioner biler mellom Kristiansand og Hirtshals. Det har også fraktet 4.080.000 tonn gods, som samlet tilsvarer nærmere 5.400 kilometer med lastebiler plassert etter hverandre. I luftlinje blir det en distanse som tilsvarer strekningen mellom Oslo til Montreal i Canada !

Color Line`s SuperSpeed 1 seiler mellom Kristiansand og Hirtshals (foto: ©otoerres)

I 2008 inviterte Color Line hele byen til folkefest da skipet ble presentert i Kristiansand. Flere tusen mennesker møtte opp i havnen for å overvære dåpsseremonien og et spektakulært utendørs lysshow. Dagen etter gikk jomfruturen fra Kristiansand til Hirtshals med fullbooket skip.

Les også: Milepæler for SuperSpeed1

Lanseringen i 2008 markerte en modernisering av sjøtrafikken over Skagerrak. Det nye skipet var en del av Color Lines pågående flåtefornyelse. Når Color Line i 2019 lanserer verdenes største plug-in hybrid skip har alle linjene til Color Line mellom Norge, Tyskland, Danmark og Sverige blitt fornyet.

Les også: Tall og fakta om SuperSpeed 1

På ti-års dagen etter lanseringen, blir det igjen feiring om bord på Super Speed 1. Under seilingen 13. mars får alle gjestene servert bursdagskake og det blir jubileumsquiz. Captain Kid er med for å underholde barna.

 – Tidene forandrer seg og vi med dem – skip, utstyr og anlegg har endret seg de 119 årene det har vært fergetrafikk over Skagerrak. Med Super Speed introduserte vi et nytt, moderne og lekent konsept. Som en stor aktør både innen reiseliv og transport ønsker vi å ligge i forkant og bidra til bærekraftige løsninger. Det er derfor Color Line blant annet har installert landstrømanlegg i alle havnene vi operer fra i Norge, sier Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line.

Color Line er i dag det eneste rederiet med norsk eierskap, norsk hovedkontor og flåte under norsk flagg, som opererer i fast, helårstrafikk mellom Norge og utenlandske havner.

Les flere saker om Color Line HER og om fergetrafikk generelt HER 

SupeSpeed1 seiler i Color Lines rute mellom Kristiansand og Hirtshals (Foto: Kurt Bering)

Kommentarer