Nå er det igjen mulig for norske turister å besøke Spania. Planlegger du å besøke naturskjønne Tenerife på Kanariøyene? Her har du 10 opplevelser du bør vurdere å ta med i ferieplanene.

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
Med utsikt mot vulkanen El Teide (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Tenerife er et populært helårsreisemål på grunn av den behagelige gjennomsnittstemperaturen på 22 grader hele året og mer enn 3000 soltimer årlig. Spesielt det milde klimaet gjør destinasjonen ideell for aktive ferier, uavhengig av når på året du reiser.

Les også: Åpner for reiser til Frankrike, Hellas, Italia, Spania og Tyskland (juli 2020)

Fantastisk natur

Tenerife har 43 beskyttede naturområder som dekker nesten halvparten av øyas areal (48 prosent). Et av dem er Teide nasjonalpark, som står på UNESCOs verdensarvliste. Teide er et vulkansk område hvor du kan ta beina fatt og gå til toppen eller ta taubanen.  

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
På fjelltur (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Du kan også dra på fottur gjennom laurbærskogene i parkene Anaga og Teno, og du vil helt sikkert bli bergtatt av klippene ved Los Gigantes, som blant annet kan nytes fra sjøsiden i kajakk eller på paddleboard.

Les også: Tenerife vil endre image (februar 2020)

Møt ville hvaler

Vannet sør for Tenerife er hjemsted for atskillige tumlere og grindhvaler og er et av de beste stedene i verden for å se dem, siden de her holder til nær kysten. Det finnes flere muligheter for båtturer fra havnene på den sørlige delen av øya.

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
Kajakkpadling er en populær aktivitet på Tenerife (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Stjerneklar himmel

Tenerife er også kjent som et av de beste stedene i verden for stjernetitting, siden lufta over øya er veldig ren og fri for lysforurensning fra storbyer og annet. Det er flere bedrifter som arrangerer stjernetitting-tilstelninger der en ekspert forteller om det du ser.

Les mer om stjernetitting på Tenerife HER

Sjarmerende byer

I byen La Laguna finner du et sjarmerende og fargerikt historisk sentrum som står på UNESCOs verdensarvliste. Blant de mange andre hyggelige byene kan nevnes La Orotava, Garachico og Icod de los Vinos.

I hovedstaden Santa Cruz er det flere arkitektoniske perler, slik som Operahuset, konferansesenteret og kunstmuseet Tenerife Art Space (TEA).

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
På sykkeltrening (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Tradisjonelle kulinariske opplevelser

Matkulturen på Tenerife har utviklet seg de siste årene, noe som har gitt det tradisjonelle kjøkkenet, som blant annet omfatter ingredienser som tunfisk, bananer og avokado, en kreativ vri.

Samtidig har flere lokale viner en historie som kan spores tilbake til 1400-tallet – og en spesiell smak på grunn av øyas vulkanjord og milde klima. Øya har også fem Michelin-restauranter.

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
Høyt til værs over Tenerife (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Lokale festivaler

I løpet av året er det flere lokale festivaler på Tenerife – mange knyttet til de korte pilegrimsferdene som kalles Romerías, som feires på forskjellige datoer i øyas landsbyer.

Av andre årlige høydepunkter kan nevnes det årlige Santa Cruz-karnevalet, påskeuken, spesielt i La Laguna, og blomsterfestivalen Corpus Christi, som pryder den historiske byen La Oratava med fargerike blomstertepper.

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
Tenerife er en populær seilerdestinasjon (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)


Badevennlige sandstrender og naturlige svømmebassenger

Tenerife har fått tre nye blå flagg i år og har dermed ikke mindre enn 12 badestrender med blått flagg. De blå flaggene er en internasjonal miljøpris som tildeles strender som oppfyller fastsatte krav til for eksempel vannkvalitet.

Noen av strendene har gyllen sand, mens andre, som Benijo, har svart sand på grunn av vulkansk aske. I tillegg er det flere naturlige svømmebassenger på Tenerife, slik som Bajamar, Punta del Hidalgo og Garachico. 

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
Bølgesurfer utenfor Tenerife (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Et paradis for familier

Tenerife passer for alle aldre. I tillegg til de mange naturopplevelsene har øya også forskjellige temaparker – for eksempel vannparken Siam Park, som har rutsjebaner i alle størrelser. 

Plei kropp og sjel

Hvis du har lyst til å skjemme bort deg selv, byr flere av øyas fire- og femstjerners hoteller på både spa og velværeopplevelser. 

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
På mountain-bike med El Teide i bakgrunnen(bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Fysisk aktivitet til lands, til sjøs og i luften 

Hvis du vil få fart på pulsen og adrenalinnivået i løpet av ferien, er Tenerife et ideelt sted for et bredt spekter av aktiviteter. Til sjøs kan du for eksempel prøve kajakk, vindsurfe, dykke eller surfe.

Og til lands er det flere gode sykkel- og turveier. Hvis du ikke har høydeskrekk, kan du også glede deg over det varierte landskapet ovenfra – med paragliding. 

Les mer om Tenerife HER og HER

Flere artikler om Tenerife finner du HER og om Kanariøyene HER

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
På toppen av 3700 meter høye El Teide (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Kommentarer