Flere nordmenn satser på kortreist ferie i år. Da kan det være greit å vite hva som skjer over grensen hos våre svenske naboer. Bare én times kjøring fra svenskegrensen finner du nemlig flust av arrangementer og aktiviteter for enhver smak.

Ingen spesielle planer for sommerferien? Enten du er interessert i kunst, musikk, historie, bilsport eller fysiske aktiviteter — Värmland byr på det meste i juni, juli og august.

Her er noen tips til hvorfor du bør ta turen over grensen i sommer: 

Motorsportveckan (alfzone photo`s/motorsportveckan.se)

14. juni — 18. juni: Motorsportuken i Karlskoga

Dette er en av årets store høydepunkter i Värmland. Motorsportuken 2017 på Karlskoga Motorstadion byr på konkurranser innen både jetski, dragracing, monstertrucks og billøp — fordelt på flere arenaer. Under arrangementet legges det også opp til bilutstillinger, aktiviteter, demonstrasjoner, underholdning og folkefest. Dette er en real godbit for hele familien!

Les mer HER

17. juni: Karlstad Stadslopp

Er du blant de spreke og klar for et løp i ferien, kan Karlstad Stadslopp — også kjent som “årets svetteste folkefest” — være et godt turalternativ. Det 10 kilometer lange løpet går gjennom de sentrale delene av Karlstad og har to klasser — en med tidtaking og en uten. Løpet passer for alle enten du er eliteløper, hverdagsmosjonist eller bare vil jogge rolig langs Karlstads gater. Det arrangeres også Karlstad Miniminilopp og Karlstad Minilopp for barn på henholdsvis 0-6 år og 7-12 år, samt et eget løp for barn i alderen 13-15 år som er nytt av året.

Midtsommar i Värmland (ransater.com)

Les mer HER

23. juni: Stora midtsommarfesten

Frister det med midtsommer-feiring på ekte svensk vis? Den tradisjonelle midtsommer-feiringen på Hembygdsgården i Ransäters byr på fest, god mat og aktiviteter for barn og voksne hele dagen. Her feires Midtsommer med dans rundt maistang, underholdning og premiere på den suksessfulle forestillingen “Värmlänningarna” i amfiet Gropa. Her kan du oppleve en ekte midtsommer-feiring i selve hjertet av Värmland.

Les mer HER

29. juni — 1. juli: Putte i Parken, Karlstad

Putte i Parken (putteiparken.se)

Putte i Parken er Sveriges største turnerende festival og har en rekke kjente artister for publikum i alle aldersgrupper. I 2017 besøker festivalen Linköping, Karlstad, Leksand, Örebro og Stockholm. Putte i Parken er gratis for alle og har et bredt utvalg av musikk. Artister som Håkan Hellström, Kent, Scooter, La Roux, Danko Jones og Paramore har tidligere spilt under festivalen. Blant årets artister finner du E-Type, Johnossi, The Sounds, Linnea Henriksson og mange flere.

Les mer HER

30. juni — 2. juli: VM i Rallycross i Höljes

På utkikk etter fart og spenning? På Höljes motorbane finner du rallycross på sitt aller beste når VM i rallycross, også kalt “The Magic Weekend”, arrangeres til sommeren. Hele verdens rallycross-elite er samlet i Värmland for en fartsfylt konkurranse som det lukter svidd av! Titusener av mennesker strømmet til verdensmesterskapet i fjor for å få med seg folkefesten, flyvende rallycrossbiler og god underholdning. Med noen av de største stjernene og biler som akselererer fra 0-100 km/t på 1,9 sekunder, garanteres en helg du sent vil glemme.

Les mer HER

Sommer i Värmland (visitvarmland.se)

2. juli — 5. juli: Femdagersgolfen på Arvika Golfbane

Velkommen til sommeren høydepunkt på Värmlands golbaner! Femdagersgolfen består av konkurranser i ulike klasser og på ulike baner rundt omkring i Värmland. I Arvika arrangeres konkurransene fra 2. juli til 5. juli. Spill på fire ulike baner, og legg deretter sammen resultatet etter de fire konkurransedagene. De 50 beste i hver klasse spiller en finale med 27 hull på Karlstad GK.

Les mer HER

14. juli — 15. juli: Poker Run Vänern 2017

Få med deg når de store og raske speedbåtene konkurrerer i pokerkonkurranse. Det fartsfylte arrangementet finner sted på Sveriges største innsjø og har start og mål i Kristinehamn. Poker run er et showløp hvor deltakerne bruker fartsbåter for å besøke ulike poster der man trekker et kort fra en kortstokk ved hver post. Løpet har en tidsgrense, og når alle har kommet i mål sammenlignes hendene. Deltakeren med den beste pokerhånden vinner løpet. Det deles også ofte ut premier til raskeste kjøretøy, beste utseende osv. Her er det mange raske og stilige båter å se, og om kvelden er det underholdning.

Les mer HER

Rekonstruksjon av sjøslaget ved Hampton Roads 1862 (visitvarmland.se)

3. aug — 5. august: Arvika Hamnfest

Denne musikkfestivalen holder til i Sverige innerste havn, hvor kjente artister bidrar til en tredagers musikkfest den første uken i august. På scenen står blant annet de norske artistene Freddy Kalas og Gabrielle, klare for å gi deg den beste festivalopplevelsen over grensen! Andre bekreftede artister er Johnossi, Magnus Carlson, Thomas Stenström, Tjuvjakt, Dotter, Good Harvest, Nordlie og KKV, Strandels, Little Jinder, Per Gessle og Stiftelsen.

Les mer om festivalen HER

5. august: John Ericsson-dagen 2017 

Den svenske oppfinneren fra Värmland ble begravd i Filipstad i 1889 etter at han døde i USA. Ericsson hadde ønsket å bli begravd både i Sverige og USA, og den amerikanske regjeringen ga han et begravelsesfølge man ikke hadde sett motstykke til på den tiden — hvor to nasjoner ble forent for å hedre hans minne. Hvert år feires John Ericssons-dagen i Filipstad, og i Kyrkviken skal det spilles en rekonstruksjon av sjøslaget ved Hampton Roads 1862. Det unike arrangementet byr også på musikk og utdeling av John Ericsson-stipendet til årets svensk-amerikaner.

Fryksdalsdansen (Fotograf: Per Eriksson
www.fotografpereriksson.com)

Les mer HER 

11. aug – 12. aug: Fryksdalsdansen

Det er ikke uten grunn at Fryksdalsdansen kalles Värmlands lykkeligste festival. Her kan du nyte en herlig blanding av dans, musikk, opptredener og en gjeng fantastiske mennesker. Fryksdalsdansen er årets store danse- og underholdningsfestival og arrangeres i Kolsnäsparken, en tradisjonell folkepark med både artistscener, dansesaler, restaurant og pub. Her ligger alt til rette for å svinge dansefoten i takt med trubadurer og andre danseglade.

Les mer HER

Les mer om Värmland HER 

Les flere saker om Värmland HER

Kommentarer