Verdens største cruiseskip med bildekk Color Magic kunne feire sin 10 år fredag  den15. september. Skipet har med unntak av planlagte verkstedopphold seilt hver eneste dag mellom Oslo og Kiel. På ti år har skipet seilt en distanse nærmere 60 ganger rundt jorda og nærmere seks millioner passasjerer har benyttet seg av den viktige broen mellom Norge og Tyskland.

Color Magic skuteside (bildekilde: Color Line)

Den magiske reisen startet med jomfrutur fra Oslo med dåp i Kiel fredag 15. september 2007. Dåpen var en stor folkefest der a-ha spilte gratiskonsert fra en flytebrygge i havna.  160 000 mennesker møtte opp for å få med seg arrangementet.

 

Over 160.000 møtte opp da Color Magic ble døpt i Kiel (bildekilde: Color Line)

Color Magic og søsterskipet Color Fantasy tilbyr både cruise, og er en del av en mer enn 50 års transportetappe mellom Norge og Kontinentet. Om bord i Color Magic er det blitt servert i overkant av syv millioner lunsj- og middagstallerkener. For det populære sceneshowet er det blitt designet mer enn 1 800 unike kostymer. Showet sees hvert år av rundt 300 000 gjester og er med dette Norges mest sette sceneshow.

Oceanic à la carte restaurant (bildekilde: Color Line)

Les også: Fakta og tall om MS COLOR MAGIC

Color Magic er Europas 10. største hotell målt i antall lugarer. På ti år har hele 5 750 000 mennesker reist med Color Magic, og ca 450 000 biler og 198 991 trailere (12 m) er transportert mellom Norge og Tyskland.

I tråd med Color Lines miljøprofil ble Norges første høyspent landstrømanlegg installert i Oslo 10. oktober 2011. Skipene bruker rundt 5 GWh i året når de ligger til kai i Oslo. Når skipene benytter landstrøm reduseres CO2-utslippene med 3 000 tonn CO2 i året. Det tilsvarer det årlige utslippet av CO2 fra 1 700 biler. I tillegg vil utslippene av nitrogenoksid (NOx) reduseres med 50 tonn, noe som betyr mye for luftkvaliteten i Oslo sentrum.

Les flere saker om Color Line HER

Promenaden ombord (bildekilde: Color Line)

Les også: Ulstein Verft skal bygge Color Lines nye hybridskip - «Color Hybrid» tildelt Next Generation Ship Award - Color Line med landstrømanlegg i alle sine havner i Norge

Color Magic døpes i Kiel 2007 (bildekilde: Color Line)

 

Kommentarer