Lyngdal kommune får 10 millioner kroner over statsbudsjettet til å etablere Barnas Anne-Cath. Vestly Museum. - Dette er fantastiske nyheter, utbryter initiativtaker Gaute Ubostad, for tiden på utenlandsferie. – Det betyr at vi nå er kommet lagt på vei mot fullfinansiering av planene for det nye museet. Dette er fra før et stort, regionalt løft med Vest-Agder fylkeskommune, Lyngdal- og nabokommunene i spissen. Dette skal vi klare, sier Ubostad.

Planskisse over Barnas Anne-Cath. Vestly Museum som skal bygges i Lyngdal (kilde: museet)

Det er brødrene Gaute og Stig Ubostad som sammen med Vestly-familien har tatt initiativ til å bygge Anne Cath. Vestly Museum på Sørlandet. Ubostad-brødrene er blant annet kjent for å stå bak byggingen av verdens største undervannsrestaurant på Lindesnes.

Det nye museet er anslått å koste 50 millioner kroner og tenkt tilknyttet den planlagte temaparken Knertenland i Lyngdal. Museet vil bestå av to bygninger; et hovedmuseum og et aktivitetshus. I tillegg kommer et grønt uteområde med navn Mormors hage, samt en park med rekreasjonsområde.

– Dette er svært hyggelige nyheter for realiseringen av Anne Cath. Vestly Museum som forhåpentligvis vil glede barn i alle aldre, sier Jo Vestly.

Barnas Anne-Cath. Vestly Museum, Lyngdal (Illustrasjon: Hans Jørgen Sandnes)

Målet er å starte byggingen av museet i 2018, og åpne dørene i 2020. Det er da nøyaktig 100 år siden forfatteren ble født.

Lyngdal kommune vil selv finansiere 15 millioner kroner, mens nabokommunene Kvinesdal og Farsund tidligere har vedtatt å bidra med fem millioner hver. Det samme har Vest-Agder fylkeskommune. Med ytterligere 10 millioner kroner fra Kulturdepartementet nærmer man seg målet på 50 millioner kroner.

Flere B2B-nyheter finner du HER og HER

 

Kommentarer