Danmark er nordmenns andre hjemland. Hit reiser vi gang på gang, og det finnes mye morsomt å gjøre for små og store.  Nedenfor får du ti forslag på morsomme opplevelser på Jylland.

LEGOLAND® i Billund er det store trekkplastret med millioner av LEGO®-klosser som lokker til lek og aktiviteter. 2016 års suksess var NINJAGO® World og det interaktive området der alle kjemper mot den store draken. Dette forstetter i 2017 også, og er absolutt verdt å få med seg. I LEGOLAND® Holiday Village utvider de med rom med NINJAGO®-tema og de tilbyr også muligheten til å bo i tønner!

Nabo med LEGOLAND® ligger Skandinavias største badeland Lalandia hvor det i tillegg til vannsklier, fosser og bølgemaskiner, også finnes klatrevegg, skibakke og skøytebane.

(llustrasjon: sembo.no/legoland)

Men det slutter ikke her for Jylland har ennå mer å by på:

Løveparken Givskud Zoo er kjent for mange, og her møter dere dyrene på nært hold. Med safaribussen eller egen bil, kjører dere blant løver, neshorn, giraffer, sebraer og elefanter. På området finnes også en dinosauruspark med dinosaurier i naturlig størrelse.

Lev som en viking. Byen Ribe er Danmarks eldste by, og her er det vikingefokus med eget vikingesenter der det går å kle ut seg og skyte med pil og bue. Ribe ligger også like ved Vadehavet som står på UNESCOs verdensarvsliste.

Slott og design. Kolding er designbyen som har et slott fra 1400-tallet. Her kombinerer dere shopping med de fine utstillingene på slottet hvor barna får muligheten til å leke konge og dronning for en dag.

Utendørs lekeland og badeland. I byen Fredericia er det lek som står i fokus. Her finnes Mads Legeland som er et badeland med både lekeplass og treningssenter i tillegg til alle vannaktivitetene.

Bridge Walking over LilleBelt. Alle som er glad i høyder bør ta turen til Middelfart og oppleve bridge walking. Her får dere muligheten til å gå lengst opp på LilleBelt-broen. Vil dere være ved vannoverflaten finnes det muligheter for både hvalsafari, ribbåter og kajakkpadling.

Gorilla Park i Vejle. En annen høy opplevelse er klatreparken Gorilla Park i Vejle. Som en gorilla slenger du deg med tau og lianer både høyt og lavt mellom trærne. Det er ulike høyder og så dette gir utfordringer til hele familien.

Møt rovfuglene på nært hold. I Vejen ligger dyreparken Glad Zoo hvor rovfuglene står i fokus. Her ser dere et fascinerende show med falker og andre fugler, og hvis dere vil kan dere låne fuglepasserens hanske og la uglene sitte på armen.

Strandliv lengst vest i Danmark. Danmark er kjent for sine strender og i Varde ligger noen av de fineste. Fyrtårnet Blåvandshuk og Danmarks vestligste punkt finner dere også her.

Og dette er bare en liten smakebit, omtrent som et dansk smørrebrød, på alt som går å oppleve. Ta med slekt og venner og reis “hjem” til Danmark.

kilde:sembo.no

Kommentarer