logo-white

10 steder som må oppleves før de forsvinner

Verden i dag består av flere utrolige severdigheter, men klimaendringene truer eksistensen til noen av de mest oppsiktsvekkende underverkene. Vi kan være en av de siste generasjonene som har muligheten til å oppleve spektakulære steder som f.eks. Venezia, Dødehavet eller Madagaskar. Derfor har hotellsøkesiden trivago samlet 10 destinasjoner som reisende bør oppleve før det er for sent.

Dødehavet, Israel/Jordan

Dead-Sea-by-Tracy-Hunter
Dødehavet (foto: Tracy-Hunter)

Siden 1930 har verdens lavestliggende hav, Dødehavet, vært under grundig overvåkning. Dødehavet ligger for øyeblikket nesten 430 meter under havets overflate og synker en meter hvert år.

Nabolandenes vannavledning er en av grunnene til at havets overflate har krympet fra 1050 kvadratkilometer til bare 600 kvadratkilometer i løpet av de siste 85 årene.

Eksperter mener at Dødehavet kan være borte innen kun 40 til 50 år. Så ønsker du å flyte på Dødehavet eller få naturlig behandling for diverse hudsykdommer, så skal du ikke vente altfor lenge.

Ser du etter hotell ved Dødehavet? Klikk HER for å se trivagos anbefaling.

Venezia, Italia

Venezia - Gondol - kanal
Venezia (foto: ©otoerres)

Venezia er en av Italias største turistmagneter, men ingen kan med sikkerhet vite i hvor lang tid. Som turist bør du oppleve den romantiske kanalbyen før det er for sent.

Samtidig som vannstanden stiger raskere enn noensinne, antas det at Venezia synker i gjennomsnitt to millimeter i året. Dette fører til at byen av og til blir oversvømt. Inntil videre er det fortsatt mulig å gå på broene, beundre den fantastiske arkitekturen, og ta en uforglemmelig gondoltur.

Men om tiltakene som er satt i verk for å redde byen er nok, det vil tiden vise.

Planlegger du tur til Venezia? Klikk HER for å se trivagos forslag til hotell.

Maldivene

Maldivene (foto: selda eigler)

Maldivene består av 1.200 koralløyer, hvorav 80 prosent ligger mindre enn én meter over havets overflate. Øyene, som også kalles atoller, er rester av vulkanøyer, som omringes av korallrev.

Den eksotiske øygruppen er den lavestliggende nasjonen i verden. Dette betyr derfor at Maldivene er de første som blir rammet hvis verdenshavene fortsetter å stige. FNs klimapanel forutsier at øygruppen vil være ubeboelig i 2100.

For å sikre sin befolkning, har den maldiviske regjering besluttet å kjøpe en del av Sri Lanka, slik at Maldivenes beboere har et sted at flytte hvis deres hjem en dag ligger under havets overflate.

For å se trivagos anbefaling for hotell på Maldivene, klikk HER.

Taj Mahal, India

Taj Mahal (foto: christian haugen)

Hvert år kommer det mellom 3 til 4 millioner mennesker for å besøke Taj Mahal. Det utrolige mesterverket ble bygget i det 17. århundre til minne om keiser Shal Jahans foretrukne kone, Mumtaz Mahal.

Tiltak som høyere billettpris har ikke stoppet de mange turistene, og på grunn av den stigende folkemengden, høy luftforurensing og slurvete renoveringer, er bygningens ytre steinfasade i alvorlig fare. Det har blant annet fått flere organisasjoner, som UNESCO, til å foreslå en midlertidig stenging av Taj Mahal. Legg neste ferie til India for å se det flotte palasset før det er for sent.

For å se trivagos anbefaling av hotell nær Taj Mahal, klikk HER.

Kilimanjaro, Tanzania

Kilimanjaro (foto: cjasik)

Afrikas høyeste fjell hever seg 4,8 kilometer over landskapet og er samlet sett 5,9 kilometer over havnivået. De flotte, snødekkede vulkantoppene er synlige på lang avstand fra Kenya og Tanzania.

Den karismatiske hvite snøen vil sannsynligvis forsvinne innen de neste tiår. I løpet av de siste 100 årene har 85 % av snøen smeltet. Den afrikanske regionen har blitt mer tørr i løpet av de siste årene, noe som fører til mindre skydekke til avskjerming fra solen. Forskere er uenige om hvor raskt snøtoppene vil smelte totalt, men peker på mellom 15 og 45 år.

Klikk HER for å se trivagos anbefaling til hotell nær Kilimanjaro.

Belize Barriererev

Belize Barrier Reef (foto: aSimulator)

Det største barriererevsystemet på den nordlige halvkule finner man i Belize, i Mellom-Amerika. I 1996 ble barriererevet inkludert i UNESCOs verdensarvliste. Over 40 prosent av det 297 kilometer lange revet har blitt skadet siden 1998.

Orkaner, fisking, turisme og sjøforurensning er noen av faktorene som bidrar til å skade barriererevsystemet, og i 2009 ble det inkludert i UNESCOs liste over truet verdensarv. Eksperter tror at størstedelen av de karibiske korallene kan være borte om bare 20 år.

trivago anbefaler hotell nær Barriererevet som du kan lese mer om HER.

Glacier National Park, Montana, USA

Clacier National Park (foto: David Restivo, NPS)

Glacier National Park i den amerikanske staten Montana hadde for 100 år siden mer enn 150 isbreer. Parken er oppført på UNESCOs verdensarvslist som en del av Waterton Glacier internasjonale fredspark.  I dag finnes det kun 25 isbreer igjen, og de forventes å forsvinne innen år 2030. Mange av dyrene og plantene som lever i parken er avhengige av det kalde vannet fra isbreene, noe som betyr at parkens økosystem vil endres dramatisk med tiden. Så du bør legge turen over Atlanteren snart hvis du ønsker en uforglemmelig vandretur med ville dyr og frisk luft i Glacier National Park.

For et rimelig opphold rett i nasjonalparken anbefaler trivago hotell som du kan lese om HER.

Napoli, Italia

Napoli med vulkanen Vesuv i bakgrunnen (foto: Luciano)

Kun ni kilometer fra Napoli ligger vulkanen Vesuv, som anses å være verdens farligste vulkan, blant annet på grunn av sin nærhet til storbyen. Opp igjennom tiden har vulkanen vært mer eller mindre aktiv minst en gang hvert århundre. Siste utbrudd ble observert i 1944, da ingen menneskeliv ble tapt.

Den imponerende vulkanen er spesielt kjent for å forårsake ødeleggelsen av de romerske byene Pompeii og Herculaneum i år 79 e.Kr. ved sitt hittil kraftigste utbrudd. Vulkanen blir nøye overvåket, slik at man har mulighet til å evakuere de fie millioner innbyggerne som bor i vulkanens faresone. Som Sør-Italias største by og pizzaens fødeby, er Napoli verdt et besøk.

For et sentralt hotell i Napoli, kan du se trivagos anbefaling HER.

De patagoniske isbreer, Argentina/Chile

De Patagoniske isbreer (foto: McKay Savage)

Patagonia er en region i det sørlige Argentina og Chile. Området er blant annet kjent for sine mange isbreer som brer seg mellom Andesfjellene og Antarktis. Etter Grønland, utgjør Patagonias isbreer den største tempererte iskappen på jordkloden.

Global oppvarming fører til at Antarktis og de patagoniske isbreene mister opptil 20 milliarder tonn is hvert år. Undersøkelser viser at dette har medført en vannstigning på opptil 50 prosent siden slutten av 1900-tallet. Hvor man tidligere har registrert en stigning på 0,4 mm, anslås det nå at den årlige stigningen er på 0,7 mm.

Klikk HER for å se trivagos anbefaling for hotell i nærheten av isbreene.

Madagaskar

Madagaskar - Luc Legay
Fra Madagaskar (foto: Luc Legay)

Øya Madagaskar ligger utenfor Afrikas østkyst. Madagaskar er hjemmet til 5 prosent av verdens dyre- og plantearter — hvor hele 80 prosent er unike for øya, da disse artene kun eksisterer på Madagaskar. Den imponerende flora og faunaen er derimot truet av flere faktorer.

En økning av motoriserte kjøretøyer og avskoging bidrar til mer forurensing som gjør levevilkårene for de sjeldne artene dårligere. Det er i tillegg en økning i ulovlig eksport av øyas dyr og planter. Madagaskar er utvilsomt verdt å besøke snart, hvis man ønsker å oppleve et unikt dyre- og planteliv, som man ikke kan finne noen andre steder i verden.

For hotell til rimelig pris på Madagaskar kan du se trivagos anbefaling HER.

kilde: trivago.no

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo skjærtorsdag 28. mars 2024

(Foto: William Bout på Unsplash )

Hvordan planlegge ferien med barn med bil? Hva du bør vurdere når du planlegger ruten. Fritid for barn i bilen

(Bildekilde: Amadeus)

Bærekraftig drivstoff – hvilken rolle spiller det for avkarboniseringen av luftfarten?

Seks  av ti båtskader i fjor var havarier. Nå starter en ny båtsesong (Fotokilde: Frende forsikring)

Påsken er sesongstart på sjøen: Båtskader for 660 millioner i fjor

(Photo by Mark König on Unsplash)

Hvor drar nordmenn på gamblingferie?