Vinterferien er snart her, og Trysil har tatt på seg vinterdrakten. I år er det mange nye aktiviteter for vinterferiegjestene. Sjekk ut 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil.

Guidet tur til utfordrende og morsomme offpisteområder i Trysil, som passer hele familien. (Foto: Bosse Lind/Trysilguidene)

1. Sledehundtur

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng.

Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag.

I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng (Foto: Johan Andersson/Trysil)

Det er nå to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. . Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

Les mer om hundekjøring i Trysil HER

2. Ta med hele familien på guidet offpiste

Opplev offpiste-mulighetene i Trysil på en trygg og morsom måte. Trysilguidene viser dere steder som dere sikkert ikke hadde funnet på egen hånd. Skikjøring utenfor løypene er spennende både for store og små, men pass på, det er fare for at dere alle blir hekta på offpiste!

Les mer om offpiste-mulighetene i Trysil HER

3. Idyll på hesteslede

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger – på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen.

Kanefart i Trysil-skogen (Foto: Destinasjon Trysil/ Hans Martin Nysæter)

Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen som har plass til hele 50 personer. Her blir servert den deiligste elggryten og barna kan grille Trysils beste elgpølser på bålet inne i lavvoen.

Les mer om kanefart i Trysil HER

4. Trugetur i vintermørket

Med truger kan man oppleve naturen på en helt ny måte. Bli med på en fantastisk to timers trugetur i vinterlige omgivelser i vintermørket. Turen passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med på denne spesielle villmarksturen.

Bli med på en spennende guidet tur på truger i vintermørket (Foto: Johan Andersson)

Eneste man trenger på denne turen er hodelykt og varme klær. Det blir servert noe varmt å drikke og litt snacks ved leirbålet. Kanskje ser man nordlyset som danser over Trysilfjellet?

Les mer om trugeturer i Trysilfjellet HER

5. Prøv kiting

Kiting er en ny vinteraktivitet i Trysil. Fluid kjører kitekurs i vakkert terreng i Fageråsen hver helg i hele vinter.

Fluid kjører kitekurs i vakkert terreng i Fageråsen hver helg i hele vinter. (Foto: Fluid)

Dette er to-dagers kurs, hvor man ikke trenger å ha noe kite-erfaring fra før. De lover at man skal kunne kite med ski på beina innen kurset er ferdig. Man kan også bestille private dagskurs.

Les mer om kitekursene til Fluid HER

6. Tidligski

Det er fine skiforhold i Trysil nå! Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din så kan Tidligski virkelig anbefales.

Den beste starten på dagen får du med Tidligski. Ha bakkene (nesten) helt for deg selv i to timer og avslutt med deilig frokost. (Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil)

Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nypreparerte bakkene i Høgegga nesten for seg selv i to timer. Økta avsluttes med frokost på Knettsetra.

Les mer om Tidligskitilbudet i Trysil HER

Husk at Tidligski krever egen billett, som må forhåndsbestilles senest kvelden før. Antall plasser er begrenset, og det er førstemann til mølla som gjelder. Tidligski kan du være med på hver onsdag og lørdag til frem til den 20. april.

7. En av Norges lengste kjelkebakker

Prøv en opplevelse utenom det vanlige. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet (cirka 45 minutter å kjøre fra Trysil sentrum).

Kjelkebakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. (Foto: Fulufjellet)

Kjelken hektes på en heis som drar deg opp og når du kommer på toppen er det bare å sette utfor. Bakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Aldersgrense er 10 år.

Les mer om kjelkebakken på Fulufjellet HER

8. Innendørs moro med badeland og bowling

Selv om vinterferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også.

Glem stress og hverdag i det 1.600 kvadratmeter store opplevelsesbadet Surfer’s Bay! (Foto: Glem stress og hverdag i vårt 1.600 m2 opplevelsesbad Surfer’s Bay!)

På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget.

Les mer om Surfer’s Bay – Pool & FlowRider® HER

Ønsker dere en morsom utfordring kan dere prøve surfebølgen. Mor kan snike seg inn på spa-anlegget som ligger vegg i vegg, dersom det frister mer. Eller utfordre dine familien til en uhøytidlig bowlingkonkurranse i Chill Bowl & Dine! Hallen har åtte bowlingbaner i verdensklasse!

Les mer om Chill Bowl & Dine HER

9. Langrennsløyper for alle nivåer

Trysil har nå 90 kilometer med preparerte langrennsspor i og rundt Trysilfjellet.

Trysil har 90 kilometer med preparerte langrennsspor i og rundt Trysilfjellet, 500 kilometer totalt i Trysil. (Foto: Hans Martin Nysæter)

Dersom man skal ta med seg familien på langrennstur er for eksempel Ole G-vegen, like ved langrennsarenaen, en populær løype. Den er ganske rett frem, og passer fint for barn. Ole G-vegen starter like ved Radisson Blu Resort Trysil.

Les mere om de preparerte langrennsporene i Trysil HER

Å legge turen innom ei skogskoie som selger vafler og varmt drikke er vinterferieaktivitet på sitt beste! Svesætra, mellom Fageråsen og Slettås, holder åpent hver dag mellom kl 10 og 15. Skorkoia på Ås er åpent lørdager og søndager kl. 11-16. Hver dag i vinterferieukene (uke 7, 8 og 9) og hele påsken.

Les mer om de betjente skogskoiene i Trysil HER

Tirsdag er det SuperTirsdag på Trysil Turistsenter, og tilsvarende Super-Torsdag på Trysil Høyfjellssenter.

10. Valles ukesprogram

Snømannen Valle er Skistars barnekonsept, og gjennom vinteren har han et eget ukesprogram for barn.

Dette betyr blant annet Valleshow og Valles afterski. Selvfølgelig kan du også være med på Valles morsomme aktiviteter på andre ukedager også.

Valle har satt sammen et ukesprogram som er stappfullt av kule aktiviteter for barna. (Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil)

En annen morsom aktivitet er aking. I Eventyr er det laget en akebakke som er inngjerdet, og her kan man kan låne rattkjelker helt gratis.

Les mer om Valles ukesprogram for barn og andre Valle-sprell HER

Flere saker om Trysil finner du HER

Kommentarer