Lørdag 9.juli samles 126 syklister fra hele Norge utenfor Rishospitalet for å sykle til Paris. Team Rynkeby Norge har i år fire lag fra Østfold, Rogaland, Nord-Norge og Oslo. Sammen har de som mål å samle inn seks millioner kroner til forskning på barnekreft.

Syklistene fra Norge er en del av veldedighetssykkellaget Team Rynkeby som består av totalt 1600 syklister og 400 hjelpere fra Norge, Danmark, Sverige, Finland og Færøyene. Alle som er med i Team Rynkeby er frivillige og syklistene betaler selv utgiftene for hele reisen. Gjennom hele året jobber syklistene for å skaffe sponsorer. Rynkeby Foods A/S dekker alle de sentrale kostnadene i forbindelse med prosjektet. Dermed kan pengene som Team Rynkeby samler inn i hvert land, gå direkte til formålet. I 2015 klarte alle lagene til sammen å donere 60,5 millioner norske kroner til kampen mot barnekreft; et viktig bidrag i kampen mot sykdommen.

Les også: Kortfakta om Team Rynkeby

Årlig dør 50 norske barn av kreft, noe som gjør kreft til den hyppigste medisinske dødsårsaken blant barn og ungdom, derfor er det behov for en målrettet forskningsinnsats på området. Team Rynkeby er Barnekreftforeningens største sponsor og i løpet av de fire siste årene har Team Rynkeby Norge bidratt betydelig med innsamling av penger for å bekjempe barnekreft. I 2015 samlet det norske laget inn hele 2, 5 millioner kroner til Barnekreftforeningens forskningsfond. Når de målet sitt i år, har de samlet inn 10 millioner kroner på de fire årene de har syklet. Dette gjør det mulig for Barnekreftforeningen å realisere flere viktige forskningsprosjekter.

Hvert lag sykler sjarmøretapper fra sine hjemsteder, før de samles på Rikshospitalet for en felles avreise den 9.juli. Diplom-is sponser med is til alle barna. Barnekreftforeningen og andre støttespillere vil ønske syklistene lykke til på den lange turen som er drøye 1200 km. Lagene sykler i syv etapper ned til Paris og ankommer 16.juli.

Les mer om Team Rynkeby Norge HER 

Les mer om Barnekreftforeningen HER

Kommentarer