Legger du påskeferien til Sverige i år kan du vente deg en rekke spennende aktiviteter. Svenskene disker opp til en morsom og innholdsrik påskefeiring. Her finner du alt fra fjellpåske til barnevennlige storbyopplevelser og kulturarrangement du ikke vil gå glipp av.

Påskeharen på Tjolöholms Slott (Foto: Tjolöholms Slott/Visit Sweden)

Her er Visit Swedens beste tips til påske på andre siden av grensen:

For den aktive

Aktiv og avslappende påskefeiring på Steninge kyststasjon

 • Når: 30. mars–1. april
 • Hvor: Steninge, Halland

Hva: Steninge kyststasjon og vandrerhjem inviterer til hyggelige og aktive påskeaktiviteter ved havet. Her kan du blant annet delta på guidet kystvandring, utflukt på sykkel og yoga i et behagelig miljø. På Steninge vandrerhjem finner du lokalprodusert mat og koselig atmosfære.

Les mer HER

Påskefeiring til fjells

 • Når: 29. mars–2. april
 • Hvor: Sälen, Dalarna

Hva: Høyfjellshotellet i Sälen inviterer til påskefeiring! I år satser Sälen Høyfjellshotell på en musikalsk feiring, hvor det vil bli spilt alt fra klassisk- og folkemusikk til rock`n roll på hotellet hele påskehelgen. Det vil også bli arrangert en rekke aktiviteter for alle barn – både inne og ute.

Les mer HER

Ved Högfjällshotellet i Sälen, Dalarna (Foto: Högfjällshotellet/Visit Sweden)

For den hageinteresserte

Nordiske hager

 • Når: 22.–25. mars
 • Hvor: Stockholmsmässan, Stockholm

Hva: Velkjent hagemesse som hvert år lokker til seg 60 000 besøkende. 300-400 utstillere står klare til å inspirere hageinteresserte besøkende. Det selges vekster, redskaper og arrangeres seminarer med eksperter, inspiratører og kjente hageprofiler.

Les mer HER

Påske på Huseby bruk

 • Når: 24.–25. og 31. mars
 • Hvor: Huseby bruk, Småland

Hva: Å besøke Huseby er som å reise tilbake i tid og lande i en annen verden. Her snurrer vannhjulet i kvernen, butikken selger gammeldagse karameller og påfuglene spankulerer rundt i hagen. Helgen før påske åpner bruket påskemessen med fokus på mat. Tradisjoner og nytenkning møtes når utstillere byr på smaksprøver av egenproduserte varer. Den 24.– 25. og 31. mars kan du også besøke Frøken Florence vakre og nyklassisistiske slott, som stod ferdig i 1844. På vandringen gjennom rommene får du en innføring i familien Stephens tid som eiere.

Les mer HER

Huseby Bruk (Foto: Aleksander Hall/Visit Sweden)

Påskeåpent på Gunillaberg

 • Når: lørdag og søndag mellom 3. mars–15. april
 • Hvor: Jönköping, Småland

Hva: Bli med inn i Tage Andersens verden når Gunillaberg holder påskeåpent. Da blomstrer kameliaene i Orangeriet og dyrene går fritt ute på plassen. Arrangementet passer for hele familien og her finnes det sanselig inspirasjon for både store og små. I det gule huset serveres det kaffe og te, og Tage Andersens berømte hjemmelagde karamellkrans.

Les mer HER

Kunst og kultur

Kunst i Södra Dalarna

 • Når: 30.mars–2. april
 • Hvor: Södra Dalarna

Hva: La deg inspirere av kunsten i Dalarna under påskehelgen, og besøk kunstnere og håndverkere i sine atelierer og utstillingslokaler. Det finnes en rekke ulike kunstrunder å velge i, som blant annet kunstspaning i Säterbygd, kunstvandring i Avesta, besøk til stentrykkeriet i Vikmannshyttan og kunst og håndverk Gagnef rundt.

Les mer om kunstrunden i Avesta HER – Les mer om kunst Gagnef rundt HER – Les mer om stentrykkeriet i Vikmannshyttan HER

Kunstrunde på Lidingö

 • Når: 23.-25. mars.
 • Hvor: Lidingö, Stockholm.

Hva: Kunstnere i Lidingö åpner atelier og verksteder for påskebesøkende. Det vil bli fremvisning av blant annet fotografier, maleri, glass, sølv, tekstiler, keramikk, installasjoner og smykker. Kombiner kunstrunden med et besøk til Millesgården, kunstnerhjemmet til Carl og Olga Milles, som i dag fungerer som museum, skulpturpark, kunsthall og restaurant.

Les mer HER

20-talls påske i Siljanbygden

 • Når: 30.mars–2.april
 • Hvor: Green Hotell Tällberg, Dalarna.

Hva: Tällberg er den lille byen som er kjent for sin gjestfrihet og slående utsikt over sjøen Siljan. Her samles stamgjester og nye besøkende til fyr på peisen, fine turmuligheter, fest og god mat. I år feires påsken på Green Hotell i 20-talls tema, med musikk, dans og mat i tidsriktig stil. Cosmopolitan, bloody mary og et sprudlende champagnetårn vil sørge for god stemning, og det oppfordres til å komme utkledd i 20-talls klær.

Les mer HER

Luksushelg på Toftaholms herregård

 • Når: 30. mars–01. april.
 • Hvor: Toftaholms Herregård i Kronoberg, Småland.

Hva: Ta med hele familien og feir påsken på vakre Toftaholms herregård. God mat, deilige senger og et avslappende miljø venter deg på herregården. Personalet arrangerer morsomme påskeaktiviteter for både barn og voksne, her er det gode sjanser for en påske fullpakket med både avslapping og moro.

Les mer HER

Hylte Kunst og håndverksrunde

 • Når: 30. mars–2. april
 • Hvor: Hylte, Halland

Hva: Er du ute etter en kulturell påske, bør du ta turen til Hylte, hvor kunstnere og håndverkere åpner dørene sine til atelierer, verksteder og gallerier for visninger og salg av sløyd, keramikk, tekstiler, smykker og malerier. Her har du mulighet til å få spennende kunstneriske opplevelser og visuell input. Det blir med andre ord både spennende møter og massevis av inspirasjon i et naturskjønt kulturmiljø!

Les mer HER

Påskeaktiviteter på Tjolöholm slott

 • Når: 29. mars–2. april
 • Hvor: Tjolöholm, Halland

Hva: Gå våren i møte på Tjolöholm slott! På Tjolöholm kan du få med deg årets utstilling “Downton – I nød og lyst”, hvor det stilles ut originaldrakter og brudekjoler fra Downton Abbey. I tillegg til utstillingen, skjer det også mye annet gøy på Tjolöholms i påsken: Barna kan treffe påskeharen å bli med på «Den store påskeeggjakten», kjøre hest og vogn, og leke i den nye lekeutstillingen «Emil», mens de voksne blant annet kan betrakte slottshagen og kose seg på Kafé Manegen.

Les mer HER

Påskefestival på Gotland

 • Når: 25. mars–1. april
 • Hvor: Gotland

Hva: Påskefestivalen på Gotland er en kulturfestival smekkfull av konserter, utstillinger og forestillinger rundt omkring på hele øya. Festivalen tar sikte på å formidle påskens budskap med ulike kunstneriske uttrykk.

Les mer HER

Moro for hele familien

Helt Sinnes

 • Når: 5. februar–21. juni.
 • Hvor: Tom Tits Experiment i Södertälje, Stockholm.

Hva: I påsken kan du oppleve en spennende utstilling som sanser på Stockholms mest barnevennlige museum! Her kan du på en leken måte utforske dine egne sanser ved hjelp av ulike eksperimenter. Hvordan reagerer man når en sans blir tatt vekk? Det kan du få svaret på i den interaktive og spennende utstillingen som passer for hele familien.

Les mer HER

Nyåpnet reptilutstilling

 • Når: 29. mars–2. april
 • Hvor: Universeum, Göteborg

Hva: En helt ny utstilling med giftige reptiler åpner i påsken på Universeum i Göteborg. Her får du sjansen til å stifte nærmere bekjentskap med ormer, kongekobra, dødsorm og klapperslanger. Den nye reptilutstillingen byr på et dypdykk i kjemien bak gift og serum og det byr seg en mulighet til å lære mer om den giftige gilaøglen, som er opphavet til livsviktig diabetesmedisin.

Les mer HER

Påskemoro på Albert Åbergs kulturhus

 • Når: Uke 13 og 14
 • Hvor: Alfons Åbergs Kulturhus, Göteborg

Hva: I løpet av påsken skjer det mye spennende på Albert Åbergs kulturhus, de byr blant annet på et program fylt med teater, eksperiment og diverse påskesyssel. Forestillingen Caligari kommer til å underholde med fartsfylt sjonglering og magi, mens Jon Halvar tar deg med på et syngende eventyr på de syv hav med pirateventyret “ Tamaras risiga kista”. Alle forestillinger og aktiviteter inngår i entréavgiften.

Les mer HER

Expedition Bohuslän

 • Når: 23. mars–8. april.
 • Hvor: Bohuslän, Västsverige.

Hva: Bouslän i Västsverige byr på en rekke spennende aktiviteter og arrangementer i løpet av påsken. Nordiska akvarellmuseet tilbyr gratis akvarellsett ved fremvisning av Västsverige-appen, på Havets hus og Nordens Ark får ett barn mellom 5-17 år fri entré i følge med en voksen, på Kosterhavets nasjonalpark er det påskeverksted – hvor kan du lage din egen nøkkelring og på Vitlycke museum kan du delta i jakten på den forsvunne skatten.

Les mer HER

Elmia Custom Motor Show

 • Når: 30. mars og 1. april
 • Hvor: Jönköping, Småland

Hva: Skandinavias største bil og mc-messe for motor-entusiaster. Det er en messe for hele familien der det ikke bare vises biler og motorsykler, men som også byr på underholdning, konkurranser og spektakulære utendørs-show. TV-kjendisen og bilbyggeren Dave Kindig gjester også messen påskeaften og 1. påskedag, sammen med mekanikeren Will Lockwood.

Les mer HER

Hekseuke på Örebro slott

 • Når: 26.–29. mars.
 • Hvor: Örebro slott, Örebro.

Hva: Örebro slott var en gang i tiden fengsel for kvinner som var anklaget for å være hekser. Under påsken fortelles det historier om slottets hekser og det vil bli arrangert en egen heksevandring for både barn og voksne. På kveldstid kan man også oppleve en spennende dramatisert teatervandring i slottet.

Les mer HER

Påskemarked på Skansen

 • Når: 29. mars–8. april
 • Hvor: Skansen, Stockholm.

Hva: På Skansen feires påsken i 11 dager, bli med og opplev påsketradisjoner i hus og på gårder! Her er det nemlig duket for et fullspekket program hele påsken, med påskemarked, eventyrstunder, påskeverksted, mulighet til å bli sminket som en påskekjerring og ponniridning, og på skjærtorsdag har alle barn mellom 4 og 15 år som er utkledde til påskekjerringer fri entré. Liten og stor er velkommen til en morsom påskefeiring på tradisjonelt vis.

Les mer HER

Påskefestival på Oskarshamn

 • Når: 27. mars–01. april.
 • Hvor: Oskarshamn, Småland.

Hva: Påskefestivalen i Oskarshamn samler en rekke ulike arrangementer og aktiviteter i løpet av påskeuken. Det er første året festivalen arrangeres og den kan blant annet tilby: en helsedag med tema dyr og natur, et unikt biskopsmøte med to biskopper, gratis filmvisning av Jesus Christ Superstar og Hopp, premiere på Oskarshamn revyen og gjeddefiskekonkurransen Blåkulla Pike Open.

Les mer HER

Les flere saker om Sverige HER og om påskeferien HER

Kommentarer