Ved 15.00 tiden , søndag, var ennå minst 200 passasjerer i havsnød ombord i den brennende fergen utenfor Korfu, melder Stavangeravisen.

Det var i løpet av morgentimene søndag som brannen startet på fergen Norman Atlantic. Bilfergen går mellom Patras i Hellas til Ancona i Italia og har italiensk mannskap.

Det var rundt 05.00 norsk tid at det kom nødsignaler fra fergen med drøyt 500 passasjerer ombord. 10 timer senere er bare halvparten reddet og de gjenværende har snart ingen rømmingsmuligheter utover å kaste seg ut i sjøen.

Ifølge Reuters var fergen, som er 187 meter lang og 26 meter bred, rundt 33 nautiske mil  utenfor den greske øya Othoni.

Brannen skal ha begynt på bildekket. Totalt var det 466 personer og 222 biler på fergen. 130 av passasjerene skal ha blitt plukket opp av et containerskip, sier Reuters.

– Det er ingen koordinering. Vi har tatt på redningsvester og prøve å redde oss selv, sier en passasjer til Reuters. Dette samsvarer med situasjonen på et cruise skip utenfor den italienske kysten hvor de italienske sjøfolkene reddet seg selv.

 

Kommentarer