Flyselskapet airberlin måtte tirsdag avlyse rundt 100 flyvninger etter at 200 piloter sjukemeldte seg på kort varsel. Fagforeningen VC- Vereinigung Cockpit, avviser ledelsens påstander om en organisert aksjon i det konkursrammede flyselskapet.

airberlin har sine hovedbaser på Berlin-Tegel Airport (bildet) og på Düsseldorf Airport (©otoerres)

Toppledelsen i det konkurs -og kriserammede,  airberlin raser etter at 200 av flyselskapets 1500 piloter sjukemeldte seg på kort varsel. Det hardt prøvede flyselskapet måtte avlyse 100 flyvninger som følge av sjukemeldingene. Både innenriksruter i Tyskland og langruter til destinasjoner som Los Angeles og Dubai ble rammet, melder Bild.de.

Les også:  airberlin søker om konkurs (15. august 2017) 

Ledelsen i airberlin beskylder  pilotene for å sabotere forsøket på å redde  flyselskapet fra nedleggelse. Dette tilbakevises av pilotfagforeningen VC- Vereinigung Cockpit, som nekter for at de har oppfordret til aksjoner.

Les kommentar fra VC-Vereinigung Cockpit HER (ekstern lenke- tysk)

Ifølge Bild.de skal det være strid om pilotenes overførsel fra det konkursrammede selskapet til en mulig ny kjøper. Fristen for å legge inn bud på selskapet/boet går ut førstekommende fredag – den 15. september. Flere aktører  – deriblant Lufthansa og Ryanair, er med i kampen om å kjøpe hele – eller deler av det konkursrammede flyselskapet.

airberlins nettsider finner du HER – VC-Vereinigung Cockpits nettsider finner du HER 

Les flere saker om airberlin HER 

Les også: Ryanair hevder airberlinkonkursen er “arrangert” – Norwegian jakter airberlin-piloter – Germania smir mens airberlin er konkurs – lanserer massiv ekspansjon

Kommentarer