logo-white

2019 – Grisens år blir spennende for forretningsreisende

2019 blir grisens år – ifølgeden kinesiske kalenderen,  noe som betyr overflod og lykke. I følge forretningsreisebyrået BCD Travel vil dette også bli  den forretningsreisende sitt år: Smarte byer, robotisert bistand og sømløse reiser — alt for å forbedre reiseopplevelsen.

BCD Travel har sett nærmere på reisetrender de tror vil prege 2019, og her er noen trender man tror vil bli aktuelle for forretningsreisende fremover:

Den sømløse reise: Personalisert, og alt på mobilen

Flere reisende vil ha en sømløs bestilling og kunne bestille alt på ett sted. De vil kunne få alle tjenester via mobilen fra samme leverandør.

–  Dette er en trend som bekreftes fra flere bedrifter, forteller Commercial Director i BCD Travel Norge, Bernt Roger Eliassen.

–  Man ønsker heller at man samler alt rundt reiser på ett sted. Det blir mindre av at ansatte bruker tid betalt av arbeidsgiver på selv å lete rundt på nettet for å finne det som de tror passer dem best. I følge en ny global undersøkelse fra IATA, så sier over halvparten av de spurte at de ønsker å kunne bestille hotell sammen med flybillettene, og 32% sier at de gjerne vil kunne bestille alternativ transport og leiebil sammen med flybillettene forteller Eliassen.

Forretningsreiser blir litt som Spotify er for musikk. Forretningsreisende deler gjerne informasjon for å få en mer tilpasset reiseprofil.

Reisebyråene vil dermed samle inn relevant informasjon om reise- og bookingpreferansene til den reisende, og bruker denne informasjonen til å flette dette inn i bedriftens reisepolicy, og dermed vil din reise bli så optimal som mulig.

Robotene kommer

Kunstig intelligens (AI) innen forretningsreiser vil bare fortsette å øke. Etter hvert kommer det mer av vennlige chat-boter med stemmestyrte løsninger som gjør det mulig å bestille både fly og hoteller døgnet rundt.

Etterhvert som flere leverandører eksperimenterer med robotteknologi, kan man også få hjelp av fysiske roboter i 2019. Forretningsreisende kan møte en robot på flyplassen som hjelper dem å parkere bilen, finne gates og restauranter. AI og Internet of Things (IoT) vil fortsette å spille en viktig rolle i måten trafikken håndteres, med responsive trafikklys som tilpasser seg mengde trafikk. Resultatet? Mindre kø, mindre utslipp og mindre frustrasjon for de reisende.

På Düsseldorf Airport har man siden 2014 kunne møte roboten Ray som har hjulpet passasjerer med å parkere bilen.

– Det er ikke bare robotene som kommer, forteller Eliassen.

– Nå snakker man også om at man kan erstatte passene med biometrisk identifikasjon. I undersøkelsen fra IATA, sier 45% av de reisende at en biometrisk identifikasjon fint kan erstatte passet.

Så kan man spørre seg: Vi romstasjonene ha flyplass-koder når reisebyråer begynner å booke romreiser? Hvordan vil vi kunne følge den reisende – og bagasjen når man er ute i verdensrommet?

En ny undersøkelse fra BCD Travel, avslører at mange forretningsreisende opplever at deres arbeidsgiver ikke oppfyller deres behov når det kommer til arbeidsreiser.

– Det er svært viktig å tilpasse reisen slik at den oppfyller forventningene til den forretningsreisende, understreker Eliassen.

– Det er kanskje ikke opplagt for alle, og virker kanskje ikke så viktig, men over tid vil dette bidra til å ha en fornøyd reisende som igjen yter mer og blir en lojal og dyktig medarbeider.

For å lese mer om hva som vil skje i 2019 for forretningsreisende, besøk nettsidene til BCD Travel HER

Flere saker om BCD Travel finner du HER — Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Pool-dekk - Wonder of the Seas - Cruiseskip - RCI - Royal Caribbean

Royal Caribbean tilbyr opplæring til havs

Illustrasjon av hydrogenferjene som skal bygges (Bilde: The Norwegian Ship Design)

Verdens to største hydrogenskip skal bygges i Norge

Boeing 787 Dreamliner - Norse Atlantic Airways

Norse introduces new route between London Gatwick and Cape Town

(foto: ©otoerres)

Vårens røde dager – slik får du maks ut av fridagene

(Foto: Qatar Airways)

Hamad International Airport kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024