Hva skal til for å frakte 247 hester fra Liege i Belgia til OL i Tokyo? Svaret er åtte flyvninger, 131 spesiallagede hestebokser, og 59 hestepassere som sørger for fornøyde hester underveis.

Plansje - Frakt av hester til Tokyo -OL - Emirates SkyCargo
Kortfakta om Emirates Skycargo sine hesteflyginger fra Liege til Tokyo-OL via Dubai (Kilde: Emirates Airline)

Nå er det ikke lenge til alle sportsinteresserte øyne ser mot Tokyo, og med det må også en gruppe veldig spesielle mestere også finne veien til den japanske hovedstaden.

Emirates SkyCargo, fraktdivisjonen av Emirates, har satt opp åtte chartrede flyvninger for 247 hester, fra Liege i Belgia til Tokyo. Den første flyvningen med 36 dressurhester har allerede landet på Hanedaflyplassen utenfor den japanske hovedstaden, og Emirates vil også fly hestene tilbake fra Tokyo til Liege. Flyselskapet jobber med Peden Bloodstock som er en internasjonal transportspesialist på dette oppdraget.

Underveis på flyvningene står hestene komfortabelt inne i en spesiallagd hesteboks. I tillegg flyr 59 hestepassere med hestene for å sikre at de har det bra og har nok mat og drikke på flyreisen, som også gjør et kort stopp i Dubai.

Om bord i Emirates-flyene fraktes også 20 tonn mat og drikke som hestene får underveis, samt 100 tonn spesialutstyr som trengs for det som skal skje i Tokyo.

Hestetransport - ankomst - Haneda Airport - Tokyo-OL - 2021
Første fly med dressurhester ankommer Haneda-flyplassen utenfor Tokyo (Foto: FEI/Yusuke Nakanishi)

Emirates har flere tiår med erfaring i å transportere hester på tvers av seks kontinenter til diverse store sportsarrangement. Flyselskapet er også sponsor for en rekke prestisjefylte hesteveddeløp, og sponser Godolphin som er verdens ledende lag innen sporten.

Emirates har en moderne flåte av Boeing 777 fraktfly som hver kan transportere rundt 100 tonn cargo, samt et godt opplært team som sørger for at hestene får en komfortabel og stressfri flyopplevelse.

Emirates SkyCargo følger alle reguleringer fra både nasjonale og internasjonale myndigheter rundt transport av levende dyr, inkludert IATA Live Animals regulations (LAR).

Flere relaterte artikler og nyheter finner du HER, HER og HER

Kommentarer