Den årlige kunsttilstelningen «Nit de l’Art» går av stabelen denne helgen i Mallorcas hovedstad Palma. «Nit de l’Art» samler kunstnere og utstillere til en heidundrende kunstfest når arrangementet i år feirer 25-årsjubileum.

fundacio joan miro - kunstmuseum - Palma - Mallorca - Spania
Fra Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Under det tre dager lange kunstarrangementet «Nit de l’Art», som arrangeres i Palma 16.-18. september, blir Palmas historiske bydel omgjort til en stor avantgarde kunstutstilling med dekorasjoner og kunstverk på bygninger, balkonger, utstillingsvinduer, barer og kafeer. Til sammen 10 gallerier og mer enn 100 kunstnere fra hele verden deltar.

«Nit de l’Art», som oversatt fra katalansk betyr «kunstkveld», arrangeres av kunstorganisasjonene Art Palma Contemporani og AIGA, og arrangementet markerer begynnelsen på en ny kunstsesong på Mallorca hvert år. 

I år kan man i tillegg til de festlige utstillingene i gatene gratis besøke flere av byens museer og gallerier 18. september mellom 18-23. Der får du oppleve ulike forestillinger med musikk og performancekunst. Andre store kunstbyer som Paris og Toronto byr på lignende tilstelninger, men Palma utmerker seg ved å fokusere spesielt på avantgardekunst og nye kunstneriske trender. 

Les mer om La Nit de l’Art HER

Verdenskjente kunstnere kommer til Mallorca

I år kan deltakerne nyte alt fra malerier og fotografier til kunstinstallasjoner og skulpturer, og se verk av verdensberømte kunstnere som Joseph Beuys, Stephan Balkenhol, Jörg Immendorff, Katharina Grosse, Markus Lüpertz og Luis Gordillo. I tillegg vil det for første gang på øya bli stilt ut verk av kunstnere som José Dávila, Alicja Kwade, Gregor Hidebrant og Sidival Fila.

«Nit de l’Art» feirer 25-årsjubileum i år 

Siden 1997 har gallerier og museer årlig feiret og fokusert på kunst på Mallorca med kulturbegivenheten «Nit de l’Art», som beskrives som en av de viktigste markeringene for gallerier, museer og kunst på Mallorca. I år feirer «Nit de l’Art» 25-årsjubileum med en tredagers feiring fra 16.-18. september. «Nit de l’Art» holdes vanligvis om kvelden og natten, men på grunn av koronapandemien finner arrangementet i år sted på dagtid – unntatt lørdag, når utvalgte museer og gallerier er åpne kl. 18-23.

Les mer om Mallorca HER – Flere artikler om Mallorca finner du HER

Kommentarer