Nærmere 250 personer demonstrerte fredag kveld mot den planlagte nedleggelsen av MJV – Murcia San Javier Airport. De fleste var flyplassansatte, men også lokale reiselivsfolk, politikere og fagforeninger, samt fastboende utlendinger deltok i protesten. – Corvera vil bli en dårlig løsning for turistnæringen i distriktet, sa Cartagenas viseborgermester Francisco Calderon til dfly.no under demonstrasjonen fredag kveld.

De ansatte ved MJV-Murcia San Javier fryktet for jobbene sine og demonstrerte mot Corveraflyplassen i februar 2017 (foto: ©otoerres)

De ansatte ved MJV- Murcia San Javier Airport frykter for jobbene sine, dersom arbeidsgiveren Aena blir enige med regionmyndighetene i Murcia om å legge ned passasjertrafikken samtidig med åpningen den nye Region of Murcia International Airport ved Corvera.

Francisco Calderon (foto: ©otoerres)

Fredag demonstrerte de mot forhandlingene og planene om å legge ned lufthavnen, som er spesielt populær blant britiske Spaniaturister. De vel 200 flyplassansatte fikk støtte av lokale politikere og reiselivsfolk, samt fastboende utlendinger.

– Corvera vil bli en dårlig løsning for turistnæringen i distriktet, sa Cartagenas viseborgermester Francisco Calderon til dfly.no under demonstrasjonen fredag kveld.

Calderon mente at flyplassen først og fremst ville gavne næringslivet i regionhovedstaden Murcia, mens turistnæringen på Costa Calida (Mar Menor, La Manga, Cartagena) vil måtte svi. Han mente også at San Javier var en bedre flyplass med tanke på turisttrafikk.

Les også: Demonstrasjon mot nedleggelse av Murcia San Javier

MJV – Murcia San Javier Airport risikerer å bli nedlagt når en nye Corveraflyplassen (som har stått ferdig i fire år) åpner. Årsaken er forhandlinger mellom regionmyndighetene i Murcia, som eier Corvera, og det nasjonale flyplasselskapet Aena.

Målet er å komme frem til en avtale som innebærer at den millitære flyplassen (MJV) stenges for passasjetrafikk når nye Region of Murcia International Airport åpner.

Les også: British Airways til Murcia San Javier

Representant for de ansatte intervjues av en lokal TV-stasjon (foto: ©otoerres)

Forhandlingene har imidlertid trukket i langdrag og flere ganger har det vært full stopp. Årsaken er et krav fra flyplasselskapet Aena (hvor den spanske staten sitter på 51 prosent av aksjene og private investorer 49 prosent). Aena  krever en kompensasjon på 35 millioner euro for å legge ned passasjertrafikken på MJV. Dette for å dekke de investeringen som er gjennomført på flyplassen de siste årene.

Les også: Corveraflyplassen åpnes neppe før 2018

Murcia San Javier Airport opplevde et dramatisk fall i passasjertallet da den nye terminalen på Alicante -Elche Airport ble åpnet i 2011. Nå har utviklingen snudd. Passasjertallene blir bedre for hver måned som går og driften skal vise overskudd i regnskapet.

Fra demonstrasjonen mot nedleggelsen av MJV – Murcia San Javier (foto: ©otoerres)

Les også: Passasjerdobling på Murcia San Javier

Les flere nyheter om Murcia San Javier HER,  om San Javier HER, om  Corveraflyplassen HER, om Murcia HER, om Corvera Airport HER (Wikipedia)

Terminalbygget på MJV – Murcia San Javier. (foto: ©otoerres)

Kommentarer