26 North Restaurant & Social Club i Stavanger er nominert til den prestigefylte prisen «Beste Hotellrestaurant» av European Hospitality Awards, som hvert år kårer de fremste aktørene i bransjen. Restauranten åpnet i januar 2016 og ble en umiddelbar suksess, med strålende matanmeldelser, topplassering på TripAdvisor og utvidelse til Bergen.

Raadisson Blu Royal Hotel Stavanger (bilde ©otoerres)

Raadisson Blu Royal Hotel Stavanger (bilde ©otoerres)

– Vårt mål er å gi våre gjester de absolutt beste matopplevelsene, servert med førsteklasses service. Våre medarbeidere gjør alt de kan for å skape minneverdige opplevelser for våre gjester, så denne anerkjennelsen er vi fantastisk stolte over, sier Brian Gleeson, som er direktør ved Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger.

European Hospitality Awards har i en årrekke  delt ut priser til de beste aktørene i bransjen. I år fikk arrangøren inn rekordmange bidrag og har hatt en tøff oppgave med å velge ut de nominerte blant alle de sterke kandidatene. 26 North Restaurant & Social Club er eneste norske bidrag og er i eksklusivt selskap blant andre internasjonale restauranter i verdensklasse. Vinneren av «Best Hotel Restaurant» kåres torsdag den 3. november  i London.

Topplassering på TripAdvisor

26 North Restaurant & Social Club er en del av det nyrenoverte Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger. I august åpnet suksesskonseptet også hos Radisson Blu Royal Hotel i Bergen og begge restauranter har mottatt gode anmeldelser, for både maten og servicenivået.

Les også: Suksessrestaurant fra Stavanger åpner i Bergen

I Stavanger er restauranten rangert av gjestene som nummer én på TripAdvisor og den svenske kjøkkensjefen mener den avslappede atmosfæren og den lokale maten er årsaken til at den har blitt så populær.

– Den jordnære og sofistikerte designen på restauranten skaper en uformell stemning som inviterer gjestene til å dele gode samtaler, le, slappe av og nyte selskapet. Dette kombinert med lokal, smakfull mat har vist seg å være et vinnerkonsept, forteller Kristoffer Ingemansson, som er kjøkkensjef hos 26 North Restaurant & Social Club i Stavanger.


Suksess med norsk tapas

Både i Stavanger og Bergen satser restaurantene på norsk tapas og inviterer gjestene til å bruke lang tid rundt bordet. På menyen står blandt annet retter som ”en bøtte med håndplukkede skjell” og ”shots fra kysten”.

– 26 North Restaurant & Social Club er inspirert av de nordiske landene, den spektakulære naturen, de kulinariske skattene og designen. Vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger fra gjestene som setter pris på å dele småretter mellom seg og ha forretningsmiddager, romantiske kvelder og minneverdige arrangementer i en avslappet og inspirerende atmosfære», sier Ingemansson.

Les også: Svenske gjør storsuksess med norsk tapas i Stavanger

26 North Restaurant & Social Club ligger på Løkkeveien i Stavanger og er en del av nyrenoverte Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger. Nyåpnede 26 North Restaurant & Social Club i Bergen er en del av Radisson Blu Royal Hotel, Bergen. Begge restaurantene er åpne for hotellenes gjester og alle andre besøkende i de to vestlandsbyene.

Les mer om restaurantene HER  

Les mer om European Hospitality Awards HER  og HER  

Kommentarer