Norwegian fortsatte passasjerveksten i september. Antall reisende økte med ni prosent til 3.446.854 passasjerer. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 31 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 32 prosent i forhold til samme måned ifjor. Fyllingsgraden var på 88,8 prosent for hele rutenettet og 92,4 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere.

Boeing 737-besetning hos Norwegian (bildekilde: norwegian)

– Det er gledelig at et økende antall passasjer velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst i jobbsammenheng. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter og etterspørselen er stabilt god. Igjen har det internasjonale miljøinstituttet ICCT denne måneden pekt på Norwegian som selskapet med desidert lavest utslipp over Atlanteren, noe som viser at en ny flyflåte er vinn-vinn for våre passasjerer, for miljøet og for selskapet, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Generelt er utviklingen i yield positiv, men påvirkes negativt av svensk passasjeravgift og økt gjennomsnittslengde per flygning. Ettersom inntekten per passasjerkilometer er lavere på lengre flyvninger, faller selskapets yield med økt innslag av langdistanseruter.

Bjørn Kjos (NAS)

Les rapporten her: Norwegian Traffic figures September 2018

Norwegian ble i september utnevnt til verdens «grønneste» flyselskap på transatlantiske ruter for andre gang av det uavhengige miljøinstituttet The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i september. Punktligheten var på 80,2 prosent, opp 2,3 prosentpoeng fra samme periode i fjor.

Les også: Wizz Air økte 17 prosent — fraktet over 3.1 millioner i september – Ryanair økte 11 prosent i september (begge oktober 2018)

Flere relaterte saker finnes HER og HER — Flere saker om Norwegian finnes HER

Kommentarer