Rundt 3.8 millioner passasjerer reiste over Avinors lufthavner i februar 2018. Det er 2.7 prosent flere enn samme måned året før.

Utlandstrafikken øker i Tromsø

Tromsø lufthavn hadde stor vekst i februar  (7,2 prosent), og utenlandstrafikken hadde en økning på hele 51 prosent sammenliknet med fjoråret. Rutene til Gdansk, København, Frankfurt og Stockholm sto for det meste av veksten.

Stavanger hadde sterkest passasjervekst blant de største lufthavnene med 4,5 prosent, etterfulgt av Oslo med 3,7 prosent og Bergen med tre prosent. Trondheim hadde 1,7 prosent færre passasjerer enn i februar i fjor.

Les også: Ni prosents utenriksøkning på Stavanger lufthavn Sola

Blant de største regionale lufthavnene var det størst passasjervekst i Tromsø (7,2 %), Harstad/Narvik (5,8 %) og Ålesund (5 %).

Mye dårlig vær

Februar var preget av mye utfordrende vintervær, noe som resulterte i 500 flere kanselleringer enn i februar 2017. Regulariteten var 97,8 %, dvs. at 2,2 % av de planlagte flyvningene ble kansellert.

Trafikken til og fra Polen hadde størst vekst i februar, med nesten 12 000 flere passasjerer (23 %). Det var også en stor økning til Finland (20 %), Nederland (5 %) og Spania (4%).

Relaterte saker: 12 procents øgning og ny rekord i Billund lufthavn — Sol, ski- og storbyferie gav februar-rekord

Kommentarer