Totalt 313.316 reiste med Norwegian i august 2020. Det er en nedgang på 91 prosent i forhold til samme måned året før. Selskapets trafikktall er kraftig påvirket av reiserestriksjoner og lavere etterspørsel som følge av koronaviruspandemien. I august var kapasiteten 94 prosent lavere enn samme måned i fjor, mens fyllingsgraden var på 62,1 prosent.

Norwegians Boeing 737-800 tar av fra Stavanger lufthavn Sola (otoerres)

Den 1. juli 2020 gjenåpnet Norwegian 76 ruter og satte ytterligere 15 fly tilbake i drift. Gjennom sommeren er frekvenser og ruter justert fortløpende basert på endringer i etterspørsel som følge av stadig vekslende reiserestriksjoner og reiseråd fra myndighetene.

Sammenlignet med samme periode i fjor var den totale kapasiteten (ASK) ned 94 prosent, mens passasjertrafikken (RPK) var redusert med 96 prosent. Fyllingsgraden var 62,1 prosent, ned 27,9 prosentpoeng. Totalt reiste 313.316 med Norwegian i august, en nedgang på 91 prosent.

Se Norwegians augustrapport:

– Etterspørselen etter billetter påvirkes fortsatt raskt av endringer i myndighetenes reiserestriksjoner. Vi tilpasser rutenettet vårt kontinuerlig for å møte disse endringene, men det er ingen tvil om at koronasituasjonen og stadig nye reiseråd gjør det krevende å planlegge. Den langvarige krisen som har rammet alle deler av luftfarten fortsetter å skape usikkerhet i alle markeder, noe som gjør at det er helt avgjørende med tilstrekkelig likviditetsstøtte for å beskytte reiselivet, arbeidsplasser og kritisk infrastruktur i Norge over en lengre periode, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer