Wizz Air starter 32 nye flyruter til 19 europeiske land fra sin nye base på Fiumicino-flyplassen utenfor Roma. De nye rutene blir et supplement til de 20 som selskapet allerede opererer fra den italienske hovedstaden.

Wizz Air - Cabin - Cabin Crew - Flyvertinner - Flyverter
Wizz Airs kabinpersonale i flytrappa (Foto: Wizz Air)

Wizz Air har flydd i Italia siden 2004, og har siden fraktet over 40 millioner passasjerer på over 200 ruter. Den nye basen i Roma, blir selskapets femte baseetablering i Italia det siste året (Milan Malpensa, Catania, Palermo og Bari). I tillegg til et bedre flytilbud, vil også etableringen skape 100 nye arbeidsplasser i Wizz Air, samt 1500 tilknyttede arbeidsplasser*. 

Les også: Wizz Air åpner ny base

Billetter kan kjøpes på wizzair.com eller i selskapets mobilapp, til priser fra 19.99 euro**. 

Fire nye Airbus A321neo-fly skal supplere flåten som til sammen skal dekke totalt 52 destinasjoner fra Roma i 2021. Dagens ruteannonsering fører til Wizz Air mer enn dobler antall tilbudte seter fra den italienske hovedstaden.

Wizz Airs nye base på Roma-Fiumicino blir selskapet 43. i Europa (foto: wizzair.com)

Totalen er nå på nærmere fire millioner seter. Wizz Air har en flåte med gjennomsnittsalder på 5,4 år, så blant annet består av de mest effektive og bærekraftige Airbus 320- og Airbus 320neo-flyene. Selskapet har dessuten den største ordreboken på over 250 fly av den toppmoderne Airbus A320-neo-familien, hvilket vil gjøre det mulig å redusere miljøavtrykket ytterligere.

Wizz Air anbefaler at passasjerer legger til WIZZ Flex i reservasjonen. Denne beskyttelsen gir passasjerene mulighet til å reise på en annen dato, eller velge et annet reisemål dersom turen ikke kan gjennomføres som planlagt.

Det gir samtidig muligheten til å kansellere reisen opptil tre timer før avgang uten gebyr. 100 % av den opprinnelige prisen blir refundert i flyselskaps kreditt.

Under pressekonferansen på Roma Fiumicino, sa George Michalopoulos, Chief Commercial Officer i Wizz Air Group:

– Det er en glede å kunngjøre vår nyeste base i Roma. Vi ser potensialet og økende etterspørsel etter lave kostnader og høy kvalitet i regionen. Wizz Airs etablerer nå vår femte italienske base, slik at vi kan fortsette å tilby rimelige reiser både i Italia og i Europa for øvrig. Dagens kunngjøring er en viktig milepæl på vei til å doble vår kapasitet i Italia de neste årene.»

Flere nyheter og artikler om Wizz Air finner du HER

* ACI viser til at det skapes 750 arbeidsplasser på flyplassen per én million passasjerer per år.
** Enveispris, inkludert administrasjonsgebyr. En håndbagasje (maks: 40x30x20cm) er inkludert. Innsjekket bagasje kjøpes separat. Prisen gjelder kun for bestillinger gjort på wizzair.com og WIZZ mobilappen. Antall seter til angitt pris er begrenset.

Wizz Airs nye ruter fra Roma:

Wizz Air - Nye flyruter - Roma Fiumicino- sommer 2021
Wizz Air nye ruter fra Roma Fiumicino (kilde: wizzair.com)

Kommentarer