Knapt 320.000 passasjerer fløy med Norwegian i oktober 2020, noe som gir en nedgang på 90 prosent i forhold til samme måned året før.

Norwegian - Boeing B 787 - Dreamliner - B 737-800 - langtidslagring - Stavanger lufthavn - Sola
Langtidsparkerte Norwegianfly på Stavanger lufthavn Sola (foto: ©otoerres)

Norwegians trafikktall for oktober er kraftig påvirket av lavere etterspørsel som følge av reiserestriksjonene i Europa, hvor flere nye land har gått fra gul til rød status.

I oktober fløy 319.477 passasjerer med Norwegian, 90 prosent færre enn samme måned i fjor. Den totale kapasiteten (ASK) var ned 93 prosent, mens passasjertrafikken (RPK) var 96 prosent lavere. Fyllingsgraden lå på 55,3 prosent, en reduksjon på 32 prosentpoeng.

– COVID-19 fortsetter å ha en negativ innvirkning på driften vår i høst, ettersom reiserestriksjonene blir opprettholdt samtidig som nye innføres i hele Europa. Denne pandemien kommer til å påvirke reisemulighetene i flere måneder fremover, og derfor fortsetter vi å tilpasse ruteprogrammet vårt ut ifra etterspørselen, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,3 prosent av de planlagte flygningene i oktober, og av disse var punktligheten på 95,6 prosent.

Flere saker om Norwegian finner du HER

Kommentarer