Totalt 183.981 passasjerer reiste til/fra Torp Sandefjord lufthavn og aldri før har så mange reisende benyttet Vestfoldflyplassen i en oktober måned. Veksten er på formidable 43,5 prosent i forhold til året før.

Ryanairs Boeing 737-800 på Torp Sandefjord lufthavn (©otoerres)

Utenrikstrafikken vokser

Det er utenrikstrafikken som vokser og i oktober var det en vekst på hele 60,3 prosent. Utenrikstrafikken utgjorde totalt 150.032 passasjerer i oktober. Antall innenriksreisende var 33.949 mot 34.607 passasjerer i fjor. En liten nedgang på 1,9 prosent.

Nærmer seg to millioner

De første 10 månedene av 2017 har 1 670 095 passasjerer reist til/fra Torp Sandefjord lufthavn. Det gir en vekst på hele 40 prosent i forhold til samme periode i fjor. Antallet reisende nærmer seg dermed to millioner på årsbasis for første gang i flyplassens historie.

Suksess med Paulsen buss fra Horten kai til Torp og rekordstor trafikk med NSB

– Vi har lagt bak oss en svært hektisk høst og flyene fylles stadig bedre. I oktober hadde vi flere charter enn normalt fra Torp i forbindelse med skolens høstferie. Ellers gleder vi oss over utviklingen til Paulsen Buss fra Horten. De startet i våres et nytt busstilbud fra fergekaia i Horten direkte til Torp. Bussruten kom i gang fordi kollektivtilbudet på denne strekning var fraværende og Torp så et potensial for å tiltrekke seg enda flere Østfoldinger. Tilbudet har blitt meget godt mottatt i markedet. Antall reisende er nå åtte ganger så høyt som det var den første måneden Paulsen Buss betjente strekningen, sier Tine Kleive-Mathisen som er markedssjef ved Torp Sandefjord lufthavn.

– NSB har betjent TORP stasjon i snart 10 år, og har en kraftig vekst. De har allerede passert totaltrafikken for fjoråret på ca. 120.000 reisende og vi antar at de nærmer seg 170 000 reisende og klar ny rekord i år.

– At stadig flere reiser kollektivt til Torp er bra for Torp som er fokusert på miljøet og ønsker å utvikle et bærekraftig tilbringersystem», sier Tine Kleive-Mathisen.

Les flere saker om Torp Sandefjord lufthavn HER

Les også: Over 300.000 passengers at Faroe Islands Airport for the first time - Fortsatt stark passageraretillväxt på Växjö Småland Airport - Oktober rekord skaber to-cifret vækst i Billund - Större flyg, nya destinationer, uppåt för Norrköping Airport - Største efterårsferie i Aalborg Lufthavn - Flere reiste over Stavanger lufthavn Sola

Kommentarer