Sveitsiske Genève betraktes ofte som et dyrt reisemål. Men faktisk viser en ny undersøkelse at byen som i fjor ble kåret til det beste europeiske reisemålet for en storbyferie, er billigere enn for eksempel Madrid, Dublin, Venezia og Amsterdam hvis du skal på helgetur. Blant annet kan alle overnattende gjester i Genève nyte godt av gratis offentlig transport under hele besøket. Her er turistrådets beste tips til 48 timer i den sjarmerende metropolen.

Fortausrestaurant i den italiensk inspirerte bydelen Carouge (bildekilder: geneve.com/related.dk)

Drømmer du om en helgetur som inkluderer både natur, historie, gastronomi og pulserende storbystemning, er sveitsiske Genève et godt alternativ. Byen, som ligger like ved Genfersjøen ( Lac leman) og har utsikt til Mont Blanc, ble i slutten av 2017 kåret til det beste europeiske reisemålet for en storbyferie ved reisebransjens svar på Oscar-utdelingen, World Travel Awards.

Genèves rykte som en dyr og eksklusiv by stemmer ikke, ifølge en undersøkelse laget av den britiske bankkjeden Post Office. Her kommer det fram  at Genève faktisk er et billigere helgereisemål enn for eksempel Madrid, Stockholm, Helsingfors, Dublin, Venezia og Amsterdam.

Genève (Fotokilde: ©GeneveTourisme/Related.dk)

Gratis offentlig transport til alle besøkende

Noe av det som spesielt får reisebudsjettet til å vare lenger i Genève, er det at alle besøkende som overnatter på hotell, campingplass eller bed & breakfast i byen, har gratis offentlig transport med buss, tog og trikk under hele oppholdet. I tillegg er det gratis transport til og fra flyplassen, som kun ligger sju minutters togtur fra sentrum. Dessuten er hotellovernattinger faktisk en hel del billigere i helgene enn på hverdagene, hvor rommene vanligvis er fylt opp av forretningsreisende.

Her får du turistrådets forslag til hva du kan gjøre på 48 timer i Genève dersom du har tenkt å tilbringe en helg i den oversette metropolen.

Den italienske bydelen

Fra bydelen Carouge (bildekilder: geneve.com/related.dk)

Bydelen Carouge, som ligger en kort trikketur fra Genèves sentrum, er som en landsby midt inne i byen. Med hus i middelhavsstil, hemmelige hager og et populært lokalt marked omtales Carouge ofte som byens «mini-Italia». I tillegg til å besøke lokale bønder og produsenter på markedet bør man også sette av tid til å utforske områdets små spesialbutikker og hyggelige kafeer.

Les mer om Carouge HER

Rue du Rhone (bildekilder: geneve.com/related.dk)

Lokale kunstnere og gallerier

Kunstinteresserte må ikke gå glipp av et besøk i området Quartier des Bains, som huser 15 forskjellige små gallerier med fokus på lokale kunstnere. Fire kvelder om året vekkes området spesielt til live når Nuit des Bains går av stabelen. Dette er et «åpent hus»-arrangement hvor alle gallerier og museer åpner dørene slik at forretningsfolk, studenter og kunstentusiaster kan gå fra galleri til galleri, side om side og med et glass vin eller en øl i hånden.

Les mer om Nuit des Bains  HER

En strand midt i byen

Bains des Pâquis ligger midt i byen (bildekilder: geneve.com/related.dk)

Midt i byens sentrum – ute i sjøen – ligger den lokale «stranden», Bains des Pâquis, hvor hele byen samles for å sole seg og svømme når solen skinner. Men stedet er faktisk godt besøkt året rundt på grunn av de hyggelige kantinelignende kafeene som spesielt er kjente for sin fondue.

Les mer om Bains des Pâquis HER

Sykkeltur langs vinmarkene

Vingården Chateau du Crest (bildekilder: geneve.com/related.dk)

Et kvarters sykkeltur fra den pulserende midtbyen kan man sykle langs vinmarkene og besøke små gårdsbutikker og lokale vingårder. Det bør settes av en ettermiddag til å nyte naturen mens man sykler fra vingård til vingård for å prøvesmake de lokale druene – for eksempel på Château du Crest, som hver dag kl. 17-19 arrangerer gratis vinsmakinger både for lokale og besøkende. Informasjon om sykkelutleie finner du på turistrådets hjemmeside. Vingårdene kan også besøkes med de lokale bussene.

Les mer om Château du Crest HER – Les også: På sykkel gjennom Genèves vinmarker

Tradisjonell ostefondue

Restaurant de l’Hôtel-De-Ville er blant de lokales favoritter når de får lyst på klassisk sveitsisk ostefondue. Hvis du ønsker å lage din egen ostefondue, kan du på Restaurant Edelweiss selv prøve deg på å blande de ulike ostene under kyndig veiledning av stedets kokk.

Les mer HER

Spa med utsikt

Bain-Bleu Hammam & Spa (bildekilder: geneve.com/related.dk)

Dersom du trenger å pleie kropp og sjel, kan du besøke det store utendørs boblebadet på Bain-Bleu Hammam & Spa, hvor utsikten over Genèvesjøen og alpene er fantastisk. Det 350 kvadratmeter store spaområdet har en lang rekke forskjellige innendørs og utendørs bassenger som alle har til formål å gi kroppen litt avspenning.

Les mer om Bain-Bleu Hammam & Spa HER

Shopping

En helgetur i Genève er ikke komplett uten en gåtur langs den eksklusive handlegaten Rue du Rhone, hvor luksusmerkenes vakkert utsmykkede flaggskipsbutikker og de eksklusive urmakerne ligger side om side.

Les mer om Genève og finn flere tips HER  – Les flere saker om Sveits HER 

Les også: Grønnsaker på menyen i Genève – Festichoc – den største sjokoladefestivalen i Sveits

Post Offices undersøkelse er laget ved å sammenligne den totale prisen for en helgetur med overnatting, transport, sightseeing samt prisene på en toretters meny, kaffe, cola, øl og vin i hver by.

Du kan se hele City Cost Barometer-undersøkelsen her: City Costs Barometer tables 2018

På sykkeltur i vinmarkene rundt Genève (Fotokilde: ©GeneveTourisme/Related.dk)

kilder: related.dk, post office.co.uk

Kommentarer