Sevilla markerer 500-årsjubileet for den første jordomseilingen med å åpne dørene for et tolknings- og utstillingssenter ved Guadalquivir-elven. I nærheten av stedet hvor Magellan og Elcano la ut på sin ekspedisjon for 500 år siden.
Nao Victoria 500 - Replika Magellan - Elcano - Jordomseiling 1522
For 500 år siden startet Magellan og Elcano ferden fra elven Guadalquivir som skulle ende opp med å bli den første jordomseilingen. En replika av hovedskipet Nao Victoria, NAO VICTORIA 500, ligger på Guadalquivir-elven ved gamlebyen i Sevilla. (Foto: Spanias Turistkontor)

I løpet av denne turen, som var finansiert av kongedømmet Castilla, opplevde mannskapet mange endringer som førte til at flere mistet livet mens andre prøvde lykken i de nye landene. Ferdinand Magellan, initiativtakeren til prosjektet, døde på Filippinene og etterlot kommandoen til Juan Sebastián del Elcano, kaptein på det eneste gjenværende skipet av de opprinnelige fem skipene som startet turen.

Skipet Nao Victoria seilte tilbake gjennom Det indiske hav tilbake til Spania, lastet med krydder. De krysset Kapp det gode håp på vei til Sanlúcar de Barrameda og Sevilla, med kun18 av de 239 mennene som la ut på ekspedisjonen. Den 8. september 1522, etter tre år og fjorten dager og 37 753 nautiske mil (69 918 km), fullførte de dermed den første jordomseilingen.

På utstillingen kan du se nøklene til hovedskipet Nao Victoria med egne øyne. Og skipet forteller om hendelsene underveis, farene mannskapet opplevde, det harde livet om bord og de viktigste konsekvensene av historiens viktigste maritime eventyr. Gå ikke glipp av muligheten til å gå om bord i NAO VICTORIA 500, en fullskala replika av hovedskipet i den første jordomseilingen, på utstillingssenteret ved Guadalquivir-elven i gamlebyen i Sevilla.

Les mer om Nao Victoria og jubileet for verdens første jordomseiling HER og HER, samt om Sevilla HER

Les flere relaterte nyheter og artikler HER

Kommentarer