Reiser med fokus på helse er en trend som er kommet for å bli. I 2018 reiste hele 690 millioner på helserelatert ferie.

Turarrangøren Jomfrureiser tilbyr dyktige ledere fra Norge på sine reiser (Foto: Mona Nordøy)

La oss være ærlig, ferie er noe vi alle ser frem til. Enten om det er en skiferie, å ligge ved bassenget eller ha en helg med camping. Å reise vekk tar rett å slett tanken på stress vekk.

Om du er en person som liker meditasjon og fredfullhet mer enn fart og solbrenthet, er det en ny trend som kaller på deg: helse- og velværereiser. 

I 2018 var det over 690 millioner* mennesker som reiste på helserelaterte reiser (økning med 14 % fra 2017) – så det er definitivt en trend som er her for å bli.

Salatbolle kreert for flyselskapet Swiss av kjøkkensjefen ved Art Deco Hotel Montana i Luzern (foto: ©otoerres)

Med en travel jobbplass og konstant stress har helsereiser blitt en utvei for mange til å få hjelp med å slappe av og fornye fokus på en positiv måte.

Mange retreat krever at telefon etc slåes av og det kan være lurt å bli minnet på dette. Si farvel til telefon, laptop og din to-do list for en bestemt periode å være mer til stede i opplevelsen.

Vegetar en voksende trend

Nytt fra reisearrangøren Jomfrureiser i 2019 er en reise til Tel Aviv, som er den hovedstad i verden med flest vegetarrestauranter (ca 400). Så det er ikke bare Melodi Grand Prix interesserte som reiser dit i år.

Les også: Tel Aviv et av veganernes favorittreisemål

Yogainspirerte mat i India (Foto: Mona Nordøy)

Mange er interesserte i å lære mer om vegetarmat og smake seg frem til nye favoritter og ikke minst delta på en vegetar kokkekurs. Hva er bedre enn å nyte alle deilige måltider av ferske lokale råvarer og vite at de er sunne?

Detox er etterspurt

Sammen med flere dyktige norske detox instruktører tilbyr Jomfrureiser også detox reiser — i år står både Bali og Spania på programmet. Alt fra fire til ti døgn.

På detox reiser renser man kroppen og man sulter IKKE! Det er det viktigste budskapet — mange tror at man sulter seg gjennom xx døgn, men det stemmer ikke.

Aktiviteter

På alle helserelaterte reiser tilbys valgfrie klasser og opplevelser, slik at du kan delta så mye eller så lite du vil — gjør det som passer for deg!

Resortene er ikke bare for velvære men det er aktive program med eks vis meditasjon, yoga, Qi gong, pilates, styrketrening og vandreturer i skjønt miljø.

Lek eller trening på stranden? (Foto: Mona Nordøy)

Flest hverdager

Noen ganger er et nytt perspektiv alt du trenger for å få tilbake inspirasjon i hverdagen. Fortsatt er det flest hverdager så det er viktig å gjøre det beste ut av feriedager.

Opplev severdighetene, lydene og kulturen til et nytt sted.

Prøv et lokalt matlagingskurs, gå på en fredelig tur eller tilbring dagen på en lokal strand. Du har også mulighet til å møte andre mennesker som har tilsvarende interesse.

Jomfrureiser

Over 90% av Jomfrureiser sine reisetilbud er helserelatert – med fokus på vandring, sykkel, trening, yoga etc. Aktiviteter gjør oss glade og vi blir fort kjent med en felles mestringsfølelse.

Fra en helserelatert ferie reiser du  hjem med et lykkeligere sinn, nye perspektiver og livsforbedrende ferdigheter som kan brukes i hverdagen.

Dette skal Jomfrureiser ha fått bekreftet gang på gang av sine kunder – så langt har over 20.000 kvinner fra Norge reist på helserelatert ferie med denne reisearrangøren. I tillegg har du fantastiske minner å tenke på, til din neste helsereise!

*kilde: Global Wellness Institute/PurelyB

Les flere saker om spa og velvære HER og om reisetrender HER

Kommentarer