For 75 år siden i dag, den 1. august 1946, så SAS dagens lys og er stolte av å ha fraktet passasjerer til, fra og innen Skandinavia i alle de årene. Skandinavia ville ikke vært det samme i dag uten et sterkt skandinavisk flyselskap, og SAS skal naturligvis fortsette å spille en nøkkelrolle innen skandinavisk infrastruktur også i fremtiden. 

SAS - første avgang - DC 4 - September 1946
Klart for tidenes første SAS-avgang den 17. september 1946 (Bilde: SAS AB)

Innovasjon har vært en naturlig del av SAS i alle disse årene. Fra verdens første flygning over Nordpolen, for å korte ned flytiden mellom kontinenter, til dagens og fremtidens satsing mot bærekraftig luftfart. 

Les også: 60 år siden SAS sitt første Nordpolsfly til Tokyo (februar 2017)

SAS - Nordpolsruten - LN-MOD - Reidar Viking - DC 7
Det første “Nordpolsflyet” LN-MOD, Reidar Viking (bildekilde: SAS)

De nyeste stoltheter i SAS-flåten flyr med enda mer komfort, mindre støy og opptil 30% lavere kulldioksidutslipp – og er bare ett av mange initiativer på reisen mot bærekraftig luftfart. Denne reisen er helt avgjørende, og SAS skal i samarbeid med hele økosystemet beholde ledertrøyen på i dette arbeidet. 

SAS - Airbus - A350 XWB - på bakken
SAS nye langdistansefly: Airbus A 350 (Foto: SAS – Scandinavian Airline)

SAS er et selskap og i en bransje som lever av å bringe verden sammen – ved å bygge broer og bidra til kunnskap og forståelse når mennesker møtes. 

SAS sender en varm takk til alle som har vært med å skape og heie på selskapet gjennom 75 år. Nå gleder de seg til de neste årene!  

Tidligere saker: 

Les mer om 70 års jubileet til SAS HER og HER 

SAS nye livery ble presentert torsdag 19. september 2019 på København-Kastrup (Bilde: SAS AB)

Kommentarer