Nordic Choice Hotels permitterer 7500 medarbeidere – for det meste i Norge og Sverige. Den økonomiske situasjonen i selskapet som følge av reise- og møterestriksjonene som er innført for å begrense koronasmitte, gjør at hotellkonsernet må kutte kostnadene.

Clarion Hotel Energy er med sine 400 rom det største hotellet i Stavanger (Choice.no)

Etter innføringen av ulike typer restriksjoner for møter, reiser og servering de siste ukene, har inntektsgrunnlaget til Nordic Choice Hotels falt fullstendig bort. Hotellkonsernet holder fortsatt åpent på de aller fleste hotellene, men belegningsgraden er sunket til under ti prosent.

Torgeir Silseth (choice.no)

– Vi ser også at det er helt stopp i nye bookinger for de kommende månedene, mens antall avbookinger øker dag for dag. I en bransje hvor personalkostnader utgjør rundt 40 prosent av kostnadene, ser vi ingen annen utvei enn å nedbemanne. Vi har allerede måttet permittere eller nedbemanne rundt 3000 ansatte i Norge og Danmark, mens vi nå går mot rundt 4500 ansatte som berøres i Sverige, sier Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels.

Nedbemanningene skjer i tråd med lovverket i de ulike landene, noe som gjør at man må benytte både permitteringer og oppsigelser.

– Da Sverige varslet at de ville innføre en permitteringsordning, håpet vi den ville være i tråd med den norske modellen. Dessverre er den ikke god nok til å redusere kostnadene i så stor grad som den økonomiske situasjonen i selskapet krever. Vi jobber for å beholde så mange jobber som mulig til denne krisen er over, men vet at det er tøft og vanskelig for dem som nå blir berørt av dette. Vi håper å kunne ønske så mange som mulig velkommen tilbake når situasjonen normaliserer seg igjen, sier Silseth.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer