Emirates tar sin signatur-opplevelse på A380 til nye høyder med lanseringen av sin nye Premium Economy-kabin. På flyselskapets nyeste A380 vil det i tillegg være oppgraderinger av utseende og andre forbedringer i alle kabiner på flyet.

Nyoppusset shower Spa - Emirates - Airbus A 380 - 2021
Nyoppusset Shower Spa ombord i Airbus A 380 (Foto: Emirates Airline)

– Emirates A380 er allerede et av de mest etterspurte reiseopplevelsene i luften, og nå har vi gjort den enda bedre. Der andre kutter, jobber Emirates hardt for å gjenopprette produktene og servicen som vi måtte sette på pause for å kunne ta de forhåndsreglene pandemien påla oss. I tillegg introduserer vi nye tilbud og gjør forbedringer. Tro til vårt «fly better»-motto fortsetter vi å investere for å kunne tilby våre kunder en så bra opplevelse som mulig, sier Sir Tim Clark, President Emirates Airline.

Flyselskapet mottok sin nyeste A380 fra Airbus sin Hamburg-fabrikk uken før jul. Den resterende ordren på fem A380 vil også bli levert med den nye Premium Economy-kabinen i 2021 og 2022.

Emirates Premium Economy-seter vil også bli installert på noen av Boeing 777X-flyene som er forventet å bli en del av flåten i 2023. Emirates vurderer også å etterinstallere de nye setene i sin eksisterende A380-flåte.

Kabinansatt - Emirates - Premium Economy - A 380 - B 777
De nye setene på Premium Economy (Foto: Emirates Airline)

– Vårt Premioum Economy-produkt er nøye utviklet i tråd med Emirates merkevareposisjon som et full-service flyselskap av høyeste kvalitet. Våre First, Business og Economy-opplevelser satte en ny bransjestandard da de ble introdusert og vi er sikre på at vår Premioum Economy også vil gjøre seg bemerket som et premium-tilbud. Frem til vi har nok antall seter tilgjengelig planlegger vi å tilby den nye Premium Economy-opplevelsen som en gratis oppgradering til våre mest verdsatte kunder. Vi skal også sette inn vårt nyeste A380 på ulike ruter slik at våre kunder kan få oppleve vårt nyeste tilbud i alle kabiner, sier Sir Tim Clark.

Den nye A380 er satt inn i trafikk mellom London Heathrow og Dubai fra og med 4. januar. EK003/004 flyr hver dag fra Dubai kl. 14:30 lokal tid og lander kl. 18:20 lokal til på London Heathrow. Fra London går ruten kl. 20:20 og ankommer Dubai kl. 07:20 lokal tid dagen etter.

Emirates - Airbus A380 - Economy Class - Nyoppusset 2021
Nyoppussede seter på økonomiklassen (Foto: Emirates Airline)

Premium Economy: komfort og plass

Det nye tilbudet er konfigurert i den nye A380 med 56 seter i en 2-4-2 layout i kabinen. Setene har en generøs ‘seat pitch’ på 101 cm, som er en standard måte å måle avstanden mellom setene fra bakerste festepunkt til samme punkt på setet foran. De er nesten 50 cm brede og kan lenes bakover 20 cm til en komfortabel posisjon og med god plass til å strekke seg ut.

Setene er trukket i kremfarget lær med søm-detaljer, og har detaljer i tre-detaljer i likhet med Business Class. Hvert sete er designet for å gi optimal komfort og støtte for den reisende med justerbar hodestøtte, støtte for leggene og fot-støtte.

Emirates - Premium Economy sete - 2021
Detalj fra setene i Premium Economy (Foto: Emirates Airline)

Hvert sete har en 13,3 tommer stor skjerm, en av de største innen denne kabinen, hvor passasjerene kan nyte et stort utvalg av musikk, filmer, TV-programmer, nyheter og annet innhold gjennom Emirates prisvinnende underholdningssystem, ice. I setet vil reisende også finne lade-punkter, et bredt bord for å innta måltidene og et sidebord.

Emirates Premium Economy er lokalisert fremst på hoveddekket i A380-en med to toaletter tilgjengelig.

Se denne videoen for flere detaljer rundt Emirates Premium Economy-seter.

Oppgradert First og Business Class

På den nyeste A380-en er det 14 First Class-suiter tilgjengelig. Disse er oppgradert, og er litt bredere med høyere dører for mer privatliv og komfort. I kabinen er også fargene og mønstrene oppdatert, noe en ser både i trappene opp fra hoveddekket til det øverste dekket, samt i de oppdaterte detaljene i Shower SPA.

Nye flyseter - Emirates - A380 Business Class - 2021
De nye setene på Emirates Business Class (Foto: Emirates Airline)

På Business Class har alle setene direkte tilgang til midtgangene, setene kan lenes helt bak slik at man kan ligge flatt og har i tillegg egen minibar, god plass til å lagre personlige eiendeler og har høy grad av privatliv. Alle de 76 setene er oppgradert med champagne-farget lær og tre-detaljer, likt det en finner på Business Class på Emirates Boeing 777 Gamechanger-maskinene.

Emirates - Ny A380 Onboard Lounge - 2021
Den samme klassiske fargepaletten er også tatt i bruk på Onboard Lounge, bakerst på øverste dekk. Denne loungen er kun tilgjengelig for First og Business Class-passasjerer. (Foto: Emirates Airline)

Flere saker om Emirates finner du HER

Kommentarer