AccorHotels og SBE Entertainment Group («SBE») har signert en intensjonsavtale der AccorHotels kjøper 50 % av aksjene i SBE. Dette illustrerer AccorHotels’s strategi for ekspansjon innen luksushotellsegmentet.

Mondrian Park Avenue, New York (bilde: accor/sbe)

Dette samarbeidet vil kombinere ekspertisen og kompetansen til de to konsernene, der AccorHotels vil kjøpe 50 % av aksjene i SBE fra Cain International for $ 125 millioner. Sam Nazarian vil fortsatt eie de resterende 50 % av SBE. I tillegg vil AccorHotels investere $ 194 millioner som vil brukes til å løse inn alle eksisterende enheter som også delvis eies av Cain International. AccorHotels’ totalinvestering i SBE vil være $ 319 millioner.

Denne langsiktige investeringen gjør at SBE er tilgjengelig på AccorHotels’ ledende globale hotellplattform, samtidig som de forblir en uavhengig luksusoperatør. SBE vil fortsatt ledes av sin grunnlegger og administrerende direktør CEO Sam Nazarian og et ekspertteam fra hovedkontoret i New York.

Delano South Beach, Miami (bilde: accor/sbe)

Sam Nazarian, grunnlegger og adm. dir. i SBE:

– Dette samarbeidet med AccorHotels markerer en ny milepæl i SBE’s historie. Denne langsiktige investeringen fra AccorHotels gir SBE, deres kunder og hotelleiere større dybde og økt bredde rundt om i verden, og støtter vår ambisjon om å være det beste luksushotellselskapet på markedet. Denne investeringen bygger på vårt oppkjøp av Morgans Hotel Group i 2016, og vil være et godt vekstgrunnlag både i USA og på nye internasjonale markeder, spesielt i Europa. Både jeg og over 7 000 SBE-partnere er glade og stolte over samarbeidet med AccorHotels og muligheten til bli en del av den flotte, innovative og banebrytende kulturen som min kjære venn, styreformann og adm. dir. Sébastien Bazin og hans team, har implementert. Både SBE og AccorHotels er nå forpliktet til å bringe våre unike hotell- og livsstilsopplevelser til flere destinasjoner og gi våre gjester uforglemmelige minner.»

Skybar Los Angeles (bilde: accor/sbe)

Sébastien Bazin, styreformann og adm. dir., AccorHotels:

– Jeg er stolt over å kunngjøre dette strategiske samarbeidet med ett av verdens mest innovative luksushotellkonsern. Dette markerer den videre ekspansjonen av AccorHotels i dette raskt voksende segmentet i viktige amerikanske byer som Miami, Los Angeles og Las Vegas, samt andre internasjonale destinasjoner. «Den nye luksusen» handler om eksklusive opplevelser og unike livsstilskonsepter, og SBE har omfattende know-how som vil komplettere AccorHotels-porteføljen. Vi er forpliktet til å gi alle våre gjester service av høy kvalitet og uforglemmelige opplevelser over hele verden.»

Sebastian Bazin (accor)

Jonathan Goldstein, adm. dir. hos Cain International, sier:

– Cain International og SBE ble partnere i 2016 og foretok de nødvendige investeringene slik at konsernet kunne ekspandere til å bli ett av verdens ledende luksushotellselskaper. Vi er sikre på at SBE vil fortsette veksten med sin nye partner, AccorHotels, og vi ønsker dem lykke til i fremtiden.»

SBE ble grunnlagt i 2002 av Sam Nazarian, og er i dag et ledende livsstilsselskap som utvikler, administrerer og driver priSBElønte eiendommer og varemerker over hele verden. Selskapet er kjent for sin unike 360° tilnærming til livsstilshoteller, inkludert luksusboliger og betjente leiligheter, velvære og spa, kulinariske opplevelser og underholdning.

Transaksjonen er gjenstand for godkjenning fra konkurransemyndighetene. Dette skal være avklart innen 31. juli 2018.

Les flere saker om AccorHotels HER

Kontoret til SBE i Los Angeles, California (PRNewsfoto/sbe)

Kommentarer