Det statlige spanske lufthavnselskapet AENA er blant de sju selskapene som ønsker å drive den omstridte Corveraflyplassen utenfor Murcia i Spania. Lufthavnen har stått klar til bruk i flere år, men ikke åpnet blant annet på grunn av politisk uenighet.

Ryanair og Norwegian er to av selskapene som er interessert i å fly fra Corvera-flyplassen (©otoerres)

Ryanair og Norwegian er to av selskapene som er interessert i å fly fra Corvera-flyplassen (©otoerres)

Det er fortsatt håp om at den omstridte Corveraflyplassen utenfor Murcia i Spania kan bli åpnet, tiltross for en flerårig lang politisk strid, skriver Spaniaavisen.

Nå har sju operatørselskaper meldt sin interesse for å drive flyplassen når – ellere rettere sagt om,  den åpner.

Blant de sju er det det statlige spanske flyplasselskapet AENA , som tidligere “blokkerte” åpningen av Corvera.  AENA skal ha krevd kompensasjon for å stenge dagens “Murcialufthavn” ved San Javier før de ville tillate åpning av den nye.

Turistbransjen og det øvrige næringslivet i Murciaregionen håper nå at politikerne, som har vært opptatt av valgkamp det siste halve året, nå tar tak slik at flyplassen kan åpnes iløpet av 2016.

De mest optimistiske målene for Corvera ligger på 3.5 millioner passasjerer årlig innen 2025. Det vil bety en tredobling i forhold til dagens trafikk på Murcia San Javier.

Les mer om Corveraflyplassen  HER og HER 

 

Kommentarer