Statseide Aena er blant de tre selskapene som har lagt inn anbud på driften av den uåpnede “Region of Murcia International Airport” i Corvera. De to ande anbyderne kommer fra Argentina og Frankrike.

Corveraflyplassen har stått ferdig og klar til bruk i flere år. Politisk uenighet og økonomiske uklarheter har ført til at den ennå ikke er tatt i bruk. (Screenshot: airm.es)

Det var kommet inn tre anbud på driften av “Region of Murcia International Airport” da fristen gikk ut tidligere denne uken. De tre som konkurrerer om oppdraget er: Spanias “Avinor” — den statseide flyplassoperatøren Aena, Corporacion América fra Argentina og franske Edeis, melder Murcia Today.

Aena, som driver alle de store flyplassene i Spania unntatt én, er den mest kjente anbyderen. Det statseide selskapet har ansvar over 60 flyplasser — 46 i Spania, samt 16 i USA og Europa. Rundt 230 millioner passasjerer reiser årlig over Aena`s flyplasser.

Argentinske Corporacion América driver 53 flyplasser i Latin-Amerika og Europa med rundt 70 millioner passasjerer årlig. Selskapet er også engasjert innen TV og kommunikasjon.

Franske Edeis driver 19 flyplasser — 18 i Frankrike og siden desember 2016 også Castellón som ligger 70 kilometer nord for Valencia i Spania. Selskapet har spesialisert seg på drift av flyplasser i samarbeide med lokale og regionale myndigheter.

Les også: Anbudskonkurranse om driften av Corveraflyplassen (mars 2017) 

Regionmyndighetene i Murcia vil  vente i ti dager før all informasjon fra de tre anbyderne er på plass, skriver Spaniaavisen.

Region of Murcia International Airport ligger ved Corvera – mellom regionhovedstaden Murcia og marinebyen Cartagena. Flyplassen har stått ferdig i flere år, men er ikke åpnet pga. politisk uenighet (Bildekilde: Region Murcia)

 

Kontrakten for drift av Corvera (Region of Murcia International Airport) vil ha en varighet på 25 år og en tildeling er ventet iløpet av et par måneders tid.

Les mer om Aena HER, om Corporacion América HER, om Edeis HER, om Castellón  HER og om Region of Murcia International Airport  HER

Les også: 

 

 

Kommentarer