Den sjarmerende lille byen Pafos på vestkysten av Kypros er kanskje mest kjent som et sted for sol og bad, avkobling og golf, men her finnes også en mengde interessante severdigheter.

(pafos2017.eu)

Pafos var hovedstad på Kypros under hellenismen og romertiden og sporene er tydelige enda i dag, ikke minst i den arkeologiske parken med sine fantastiske mosaikker. De historiske og kulturelle levningene er så betydningsfulle at hele byen er på Unescos verdensarvliste.

Les mer om Pafos på Unescos World Heritage list HER

Områdets rike historie og kulturelle arv er et utmerket grunnlag for å bygge en helhet rundt og under kulturhovedstadsåret. Programmet som er skapt, tilbyr mange interessante og spennende elementer, og spenner over et bredt spekter.

Et fullstendig program med konserter, utstillinger, dans, workshops med mere finner du på organisasjonens hjemmeside: pafos2017.eu

En sentral del er konseptet “Open-Air Factory” som ikke bare handler om åpenhet i forhold til rom, men også til toleranse, aksept, oppmuntring og inkludering av ulike kulturer, ideer og trosoppfatninger. Helt på linje med organisasjonens motto “Linking Continents-BridgingCultures”.

Les mer om Pafos HER og om Kypros HER 

Les også: Matera: Fra Italia’s skam på 50-tallet til europeisk kulturhovedstad i 2019 ! - Malta`s hovedstad Valetta; Europeisk kulturhovedstad i 2018 - Wroclaw Europeisk Kulturhovedstad i 2016 - Novi Sad — Europeisk Kulturhovedstad i 2021

Les flere saker om europeiske kulturhovedsteder HER

 

Kommentarer