Bærekraft er en viktig del av Air France-KLM´s virksomhet og Dow Jones Sustainability´s ranking av selskapet er et bevis på det. For fjortende året på rad har selskapet blitt rangert som ett av verdens mest bærekraftige flyselskap og i årets rangering er Air France-KLM det eneste europeiske flyselskapet på listen.

KLM`s Embraer E 190 (foto: ©otoerres)

Air France-KLM satser mye på å minske sitt klimaavtrykk og tar helhetsgrep mot bærekraftig virksomhet. Alt fra måltider, og resirkulering av plast til investering i biodrivstoff og planting av regnskog inngår i deres bærekraftarbeid. I Sverige undertegnet KLM nylig en intensjonsavtale om biodrivstoffproduksjon sammen med bl.a. Södra, Växjö kommune og LTU – noe de var de første til å gjøre.

Air France-KLM har også satt et mål om å redusere sine CO2-utslipp per passasjer med 20% innen 2020 sammenlignet med 2011. Dette er flyselskapet godt på vei til å realisere ettersom reduksjonen allerede er rundt 17% i 2018.

Paul Terstegge (KLM)

– Vi er stolte av å plassere oss i toppsjiktet i Dow Jones Sustainability Index for det fjortende året på rad. Dette er en bekreftelse på solid bærekraftarbeid, og vi konsoliderer vår posisjon som et av verdens mest bærekraftige flyselskaper, sier Paul Terstegge, Nord-Europeisk sjef for Air France-KLM.

Les også: Bærekraft på høyt nivå i KLMs nye kampanje (september 2018) - KLM öppnar Växjö — mest hållbara destinationen i KLM:s nätverk (mai 2018) - KLM og Costa Rica setter biobrensel på kartet (november 2017) - Nordmenn vil fly mer, men klimakompenserer mindre (mars 2018)

Flere saker om Air France og KLM finner du HER og HER

Kommentarer