Air France KLM-sjef Alexandre de Juniac truer med å legge ned flere langdistanseruter, dersom man ikke når målene om en fjerdedels reduksjon i administrasjonen og et kostnadskutt på 300 millioner euro.

Spareknivene slipes på nytt i Air France KLM. Det fransk-nederlandske flykonsernet tapte 79 millioner euro (740 millioner NOK)  i siste kvartal og nå tar konsernsjef Alexandre de Juniac nye umiddelbare grep:

“Administrasjonen skal kuttes med en fjerdedel og kostnadene reduseres med 300 millioner euro (2.8 milliarder NOK). Dessuten skal kapasiteten reduseres. En rekke ulønnsomme ruter vil forsvinne allerede i vinterprogrammet 2015-16. Det gjelder blant annet flyvninger til Japan, Øst-Afrika og Brasil. Lykkes man ikke med det ser konsernsjefen ingen annen utvei enn å legge ned enda flere langdistanseruter”.

I nederlandske KLM er man langt på vei i havn med de nye forhandlingene og flere avtaler er inngått. Hos Air France kan det gå mot nye tøffe tak. Selskapet tapte høsten 2014 over fire milliarder kroner på en to uker lang pilotstreik.

Nå krever konsernsjef Alexandre de Juniac at de nye avtalene (også kalt Perform 2020) som innebærer besparninger skal være på plass innen utgangen av september. Hvis ikke blir det enda færre langruter…….

Relaterte saker:

 

kilder:svd.se, flytid.me. AF, KLM

Kommentarer