Flyselskapene Air France og KLM styrker sitt nærvær i de nordiske landene, og vil tilby totalt 566 ukentlige avganger til Amsterdam og Paris — med to helt nye forbindelser. Fra 26.mai kan bergensere se frem mot en daglig rute til Paris med Air France, og fra 14.mai kan svenskene se frem til en daglig rute mellom Växjö og Amsterdam.

Paris Charles de Gaulle Airport S4 (ill. foto: ©otoerres)

– Vi fortsetter å styrke vår posisjon i Norden gjennom økt flykapasitet, nye destinasjoner og bra samarbeidspartnere. Vi satser stor på det nordiske markedet for å gi flere «nordboere» muligheten til å ta del vi vårt verdensomspennende rutenettverk, sier Paul Terstegge som er Nord Europeisk sjef i Air France KLM.

Paul Terstegge (KLM)

Les også: Air France starter direkterute Bergen — Paris - KLM stärker sin närvaro i Sverige — daglig direktlinje mellan Växjö och Amsterdam

Den 5. mars 2018 inngikk KLM et samarbeid med flyselskapet Widerøe — en såkalt codeshare-avtale for destinasjoner i Norge, som innebærer at passasjerer kan fly med begge flyselskapene på samme booking.

Les også: KLM signerer samarbeidsavtale med Widerøe 

KLM kan dermed gi kundene nye muligheter og fleksibilitet til å velge et større antall destinasjoner på sine reiser, inkludert innenriksruter til mindre destinasjoner.

Samarbeidet dekker følgende rutetilbud:

  • Bergen (BGO) – Tromsø (TOS), Bodø (BOO), Kristiansund (KSU), Molde (MOL), Ålesund (AES) og Florø (FRO)
  • Trondheim (TRD) – Tromsø (TOS), Kristiansund (KSU) og Harstad/Narvik (EVE).
  • Oslo (OSL) — Florø(FRO), Ørsta/Volda (HOV), Leknes (LKN), Svolvær (SVJ), Stokmarknes (SKN), Mo i Rana (MQN)

Amsterdam -Schiphol Airport (Ill.foto: foto: ©otoerres)

Stadig voksende nettverk

I Sverige og Finland har KLM et samarbeid med NextJet og deres stadig voksende nettverk. I ett år nå har flyselskapene hatt en code share-avtale som omfatter syv svenske byer, samt Björneborg i Finland.

I det danske markedet økes antall avganger med KLM fra København til Amsterdam med 48 i uken. Det betyr at KLM kan tilby sine kunder syv daglige avganger seks dager i uken, og en dag i uken med seks avganger.

Les flere saker om Air France HER  og om KLM HER

Fra Paris Charles de Gaulle-airport (©otoerres)

Kommentarer