Pilotene i Air France mener de tjener for lite og har nå vedtatt det de kaller en “langvarig streik”. Noen dato for den varslede streiken skal ikke være offentlig kjent.

Pilotene i Air France er igjen på “streikestien” . Et flertall har ifølge fagforeningen SNPL (Syndicat National des Pilotes de Ligne) vedtatt med 68 prosent av stemmene å gå til en “langvarig streik” for å få opp lønnene. Noen dato for streiken skal ikke være fastsatt.

SNPL`s nettsider finner du HER

Den varslede pilotstreiken i Air France føyer seg inn i den streikebølgen som har oppstått i protest mot regjeringens planer om en arbeidsmarkedsreform i Frankrike .

Flygelederne innledet sine streiker den 26. mai og har varslet ytterligere to arbeidsnedleggelser: Fra den 3. til den 5. juni og den 15. juni.

Dessuten er det varslet flere streiker i kollektivtrafikken blant annet i den statlige franske jernbanen fra tirsdag 31. mai og tunnelbanen i Paris fra torsdag 2. juni.
De ansatte i olje og energiselskapene har også varslet streiker. Arbeiderne ved en oljeterminal i Nord-Frankrike ll ned arbeidet  sist uke, noe som førte til at britiske bilturister ble rådet til å kjøre inn i Frankrike med “full tank” – spesielt dersom de kjørte på diesel.

Les flere tidligere saker om flystreiker HER 

kilder: flygtorget.se, norran.se, SNPL, Air France 

Kommentarer