Air France  starter daglige  direkteflyvninger mellom Bergen Lufthavn Flesland og Paris. Ruten vil bli operert med en Airbus A 319 og  vil bruke Terminal 2F i Paris-Charles de Gaulle, noe som betyr full tilgang til alle Air France og KLM sine internasjonale flyvninger. Første avgang blir 26. mai 2018. 

Air France Lounge på Paris Charles de Gaulle (foto: ©otoerres)

– Vi er svært glade for at vi fortsetter veksten i Norge. Vi har sett en økning i trafikken til Paris fra Oslo, og vet at nordmenn elsker Paris. Den nye ruten vil utvide mulighetene for internasjonal turisme til Bergen og Vest-Norge — en av Nord-Europas vakreste destinasjoner med sine unike fjell og fjorder, sier Paul Terstegge som er General Manager i Air France KLM Nord-Europa.

Paul Terstegge (KLM)

Flytidene mellom Bergen og Paris vil være som følger:

  • AF1253: avreise fra Bergen kl 17:40. Ankomst Paris-Charles de Gaulle 20:00 (man, ons, tors, fre, søn)
  • AF1253: avreise fra Bergen kl 17:50. Ankomst Paris-Charles de Gaulle 20:10 (tirs, lør)
  • AF1252: avreise fra Paris-Charles de Gaulle kl.14:40. Ankomst i Bergen 16:55 (man, ons, tors, fre, søn)
  • AF1252: avreise fra Paris-Charles de Gaulle kl.14:50. Ankomst i Bergen 17:05 (tirs, lør)

Vi ønsker Air France sin nye direkterute til Paris hjertelig velkommen til Bergen lufthavn Flesland. Vi er glade for at Air France satser på Bergen nå når vi har åpnet ny terminal med både større kapasitet og fasiliteter vi er stolte av, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør ved Bergen Lufthavn Flesland.

Fra Paris CDG (ill.foto: ©otoerres)

– Paris er en kjent og populær destinasjon hos Vestlendingene, og fra Charles de Gaulles kan de også reise videre ut i verden gjennom Air France og KLM’s verdensomspennende rutenettverk. Relevante direkteruter er avgjørende også for innkommende turisme til vår region. Mange kommer for å se fjordene og reise videre fra Bergen til andre deler av landet.  Vi har stor tro på satsingen til Air France, og vil gjøre alt vi kan for å bidra til at ruten blir en suksess, avslutter Skaar.

Relaterte saker: Flyruten Stavanger — Paris legges ned (2015)

Øker kapasiteten til populært reisemål

Fra november 2017 har Air France også økt kapasiteten på sine flyvninger fra Oslo Lufthavn med mer enn 20 prosent, og kan tilby fler passasjerseter til sine norske kunder takket være større fly. Fra sommerrutene vil kapasiteten styrkes ytterligere, og trafikken fra Oslo Lufthavn bli håndtert av det nye datterselskapet Joon, med 17 ukentlige flyvninger til Paris. Fra Paris-Charles de Gaulle når man Air France og Skyteamalliansens  internasjonale nettverk med 1500 daglige avganger til 198 destinasjoner og 95 land.

Paris er et populært reisemål for nordmenn som ønsker en romantisk storby-weekend, eller søker nye kultur-, eller mat- og vinopplevelser. Paris er også en motemetropol for de som er interessert i klesdesign og trender.

Les flere saker om Air France HER og om Bergen lufthavn Flesland HER, HER  eller HER 

Ruten mellom Paris og Bergen vil bli operert med en Airbus A 319 fra Air France. (fotokilde: air france / klm)

 

Kommentarer