En flykaptein fra airBaltic er i Øvre Romerike tingrett dømt til ti måneders fengsel for brudd på luftfartsloven og promillebestemmelsene. Dommen fra var mildere enn aktors påstand, som lød på ett års fengsel.

— Jeg mener straffeutmålingen er for streng. Vi må nå gå gjennom dommen, før vi kan ta stilling til ankespørsmålet, sier flykapteinens forsvarer Nora Hallén til NRK.

Flykapteinen erkjente delvis straffeskyld, men ble dømt på alle tre tiltalepunktene. Dommen på ti måneders fengsel var mildere enn aktors påstand, som lød på ett års fengsel. Forsvareren mente på sin side at tre til fire måneders fengsel ville være en riktig straffereaksjon.

Den 50 år gamle flykapteinen hadde en promille på 0,54 da han lørdag den 8. august ble stanset i en promillekontroll på Oslo lufthavn Gardermoen. Han skulle da føre et charterfly med Star Tour gjester til den greske ferieøya Kreta.

Flykapteinen ble tiltalt for brudd på luftfartsloven, fordi han forsøkte å gjøre tjeneste på luftfartøy mens han var påvirket av alkohol, samt for å ha drukket alkohol mindre enn åtte timer før han skulle på jobb (loven om pliktmessig avhold).

Tre av flykapteinens kolleger – en 38 år gammel flystyrmann og to flyvertinner i 20- års alderen, er tidligere dømt i denne saken. Det femte besetningsmedlemmet (den tredje flyvertinnen) var ikke påvirket av alkohol og gikk fri.

 

Tidligere saker:

Kommentarer