Airwing har planer om å overta den nylig nedlagte flyruten mellom Skien-Geiteryggen og Bergen lufthavn Flesland. Selskapet ser for seg oppstart iløpet av de nærmeste dagene.

– Jeg kan bekrefte at Airwing planlegger rute fra Skien lufthavn Geiteryggen, sier Jarle Granheim, som daglig leder i Airwing til til avisen Varden.

Widerøe la nylig ned sin rute mellom Skien og Bergen etter rundt fire års drift. Nå vil Airwing, som idag flyr ruten Notodden – Stavanger – Florø, gjerne overta så snart som mulig. Oppstart vil bli så snart som mulig – kanskje allerede denne uken.

Geiteryggen – som er det folkelige navnet på flyplassen ved Skien, kjemper nok en gang for livet. Like før Widerøe la ned sin rute til Bergen, bestemte Regjeringen at den kommunalt eide flyplassen ikke ville få statlig støtte neste år – blant annet på grunn av den korte avstanden til Torp Sandefjord lufthavn. Bystyret i Skien vedtok derfor nedleggelse av den kommersielle delen av virksomheten og da Widerøe i slutten av juni 2015 la ned Bergensruten trodde de fleste at denne gang var det kroken på døra.

Dette har ført til engasjement lokalt – spesielt i flymiljøet. Det ble startet en aksjon som heter «Bevar Geiteryggen flyplass» som du kan finne på Facebook HER. Aksjonen har iløpet av kort tid fått nærmere 5000 FB-klikk.

Flere selskaper har prøvd seg på ruteflyvning til og fra Skien lufthavn Geiteryggen etter at Snorre Kjetilsons “Fjellfly” landet for siste gang i 1972. Både Norving, NorskAir(senere kjøpt opp av Widerøe), Sun-Air, Guardair,  Teddy Air (Golden Air), Vildanden, Coast Air, DAT,  European Executive Express og Widerøe har i kortere og lengre perioder prøvd seg med ruteflyvning fra Geiteryggen, men alle har  gitt opp av ulike grunner. Nå er det  Airwing som skal prøve seg.

Geiteryggen er også hjemmebase for Russian Warbirds of Norway, samt lokale  fly og fallskjermklubber. Dessuten brukes flyplassen av politihelikopteret, samt ambulansefly og ambulansehelikopter.

Skien lufthavn Geiteryggens nettsider finner du HER og Facebooksidene HER

Aksjonen  «Bevar Geiteryggen flyplass» sin Facebookside finner du HER

Airwings`s nettsider finner du HER og Facebooksiden HER

Kommentarer