Rederiet Celebrity Cruises lanserer tre nye ruter i Alaska til sommersesongen 2023, der de besøkende kan vente seg brevandring og storslåtte naturopplevelser i den villeste villmarken. Samtidig lanseres en ny rute langs Stillehavskysten med stopp i Mexico – i Cabo San Lucas og den nye havnen La Paz – samt San Diego i California.

Celebrity Millennium - Hubbard Glacier - Alaska
Gjestene ombord i Celebrity Millenium kommer tett på Hubbard-isbreen i Alaska (foto: celebrity cruises/related.dk)

Cruiserederiet Celebrity Cruises, som har skip kjennetegnet av sofistikert, moderne design og med alt av mat, drikke og tips inkludert, lanserer tre nye ruter i Alaska til sommersesongen 2023. Her venter storslåtte naturopplevelser med bratte stup, fjorder, isbreer, vakre Alaska Inside Passage og besøk i små avsidesliggende gruvebygder. De reisende kan også se frem til å lære mer om The Last Frontier og områdets fascinerende kultur og historie, samt tlingitene, en av urbefolkningsgruppene som fortsatt holder til i Alaska.

Celebritys Alaska-ruter (mai-september 2023):

  • 7 netter på skipet Celebrity Eclipse. Reisen både går fra og ankommer Vancouver, hvilket betyr at de reisende får oppleve den magiske innseilingen gjennom Alaska Inside Passage ikke bare én, men to ganger. Andre storslåtte opplevelser på reisen er den vakre Hubbard Glacier – verdens lengste tidevannsisbre – samt stopp i Juneau, Ketchikan og/eller Sitka eller Icy Strait Point. I Juneau, Alaskas nest største ny, finnes det flere turstier enn veier. Her kan man oppleve regnskog, gå på brevandring på Mendenhall Glacier og dra på hvalsafari i Auke Bay. Icy Strait Point eies av Alaska Natives, og det er mulighet for både fotturer og hvalsafari. Her ligger også verdens største og høyeste ZipRider 1522 meter over havet, med et fall på 396 meter og toppfart på 105 km/t.
  • 7 netter, t/r Seattle med Celebrity Solstice – det eneste skipet i Celebritys flåte som besøker de uberørte naturområdene Endicott Arm Fjord og Dawes Glacier. Her venter svimlende utsikt over snødekte fjell og asurblått vann, boblende fossefall og blå isflak som flyter på saltvannet. Ruten inkluderer også stopp i Victoria, Juneau, Skagway og Ketchikan. 
  • Celebrity Cruises har sjøsatt et renoveringsprosjekt verdt 500 millioner dollar for å pusse opp flåten – Celebrity Millennium er et av skipene som er blitt oppgradert. Sommeren 2023 skal skipet gå mellom Vancouver og Seward, porten til det nordlige Alaska. For de som ønsker å bli enda bedre kjent med Alaskas villmark og kultur, er det mulig å forlenge reisen og utforske Alaska med buss og tog.

Samtidig åpner Celebrity Cruises bestillingene til reiser i Stillehavet i 2023 med cruiseskipet Celebrity Eclipse® som setter kursen mot Los Angeles igjen. I tillegg til at rederiets populære stillehavsruter videreføres, lanseres en ny rute til blant annet Cabo San Lucas i Mexico, San Diego og den nye havnen La Paz i Mexico. Her kan de reisende nyte Stillehavets vakre natur og dyreliv, fredelige strender og vannsport.

Stillehavsreiser med Celebrity Eclipse (september-desember 2023):

  • 7 netters reise med stopp i San Francisco, Santa Barbara og San Diego, med mulighet for blant annet besøk på vingårder og lokale gourmetopplevelser.
  • 8 netters reise langs den meksikanske rivieraen med stopp i Cabo San Lucas, Mazatlan, La Paz og Puerto Vallarta.
  • En helt ny rute på 6 netter med overnatting i Cabo San Lucas i Mexico og stopp i San Diego i California.
  • 6 netters reise i forbindelse med at skipet flyttes fra Vancouver til Los Angeles, med stopp i Victoria i British Columbia, Astoria i Oregon og overnatting i San Francisco.

I samtlige reiser med Celebrity Cruises inngår det såkalte Always Included-konseptet, der mat, drikke og tips er inkludert i prisen.

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER og HER

Celebrity Millennium - Hubbard Glacier - Alaska
Celebrity Millennium ved Hubbard-isbreen i Alaska (foto: celebrity cruises/related.dk)

Kommentarer