Ålesund og Sunnmøre skal i april 2019  ønske hundrevis av utenlandske turoperatører velkommen som arrangør av Norwegian Travel Workshop 2019. – Regionen huser noen av de mest spektakulære naturattraksjonene Norge har å by på, og har inkludert disse i programmet på en god måte, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør Innovasjon Norge.

Bente Bratland Holm (Foto: Innovasjon Norge)

Ålesund og Sunnmøre er tildelt Norwegian Travel Workshop (NTW), den største reiselivsbegivenheten i Norge. Dette ble offentliggjort under avslutningen av årets NTW i Stavanger denne uken.

– Dette gir oss en enestående mulighet til å vise frem regionen vår til eksisterende og nye kontakter og få befestet vår posisjon som ‘The Adventure Capital of the Fjords’, sier reiselivssjef Tom Anker Skrede i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.

– De besøkende får oppleve ikoner som Geirangerfjorden, Sunnmørsalpane, Trollstigen, og jugendstilbyen Ålesund. -Vi gleder oss stort til å få vise frem vår vakre del av landet, sier Anker Skrede.

Neste års arrangement går av stabelen 1. – 5. april. I løpet av dagene møtes over 350 internasjonale kjøpere og like mange norske reiselivstilbydere for nettverksbygging og ikke minst kjøp og salg av norske produkter og destinasjoner.

– Ålesund og Sunnmøre viste til et imponerende program, med fokus på ulike naturbaserte aktiviteter både før, under og etter NTW. I tillegg har Ålesund helt fantastisk arktitektur, så her har de besøkende mye å glede seg til, sier Holm.

Hun trekker også frem destinasjonens satsing på helårsturisme, blant annet gjennom fokus på vinterturisme både med og uten ski, lett tilgjengelige rundturer med offentlig transport i fjordlandskapet, i kombinasjon med lokale mat- og kulturtradisjoner.

– Sommerstid er det alt full trøkk, så det vil være gunstig for oss å øke besøket i andre deler av året. Reiselivet er en bransje i kraftig vekst, så det er ekstra viktig at gjesten få oppleve hele regionen gjennom hele året, sier Anker Skrede.

Les også: Rekordmange vil selge Norge til verden 

Les flere saker om NTW-Norwegian Travel Workshop HER  — Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Fakta om NTW:

  • Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet.
  • NTW 2019 foregår 1. – 5. april 2019.
  • NTW er en lukket workshop basert med rundt 8000 forhåndsbookede avtaler mellom utenlandske turoperatører og norske selgere.
  • Arrangementet i 2019 er nummer 47 i rekken.
  • Ålseund arrangerte NTW i 2004.
  • Destinasjon Ålesund & Sunnmøre søkte om arrangementet i 2015.

Fra Hotel Union Øye som ligger i Norangsfjorden på Sunnmøre – ikke langt fra Ålesund. (Fotograf: Håvard Myklebust/Fjellfotografen/FjordNorway)

 

Kommentarer