Spanske myndigheter har godkjent prosjektet som skal gi togforbindelse til Alicante-Elche Airport. Det betyr at reisende til og fra flyplassen vil få direkteforbindelse med AVE-toget i Alicante og lokalbanen til Elche.

Hver måned reiser flere enn én million passasjerer over Alicante – Elche Airport. Minst 60.000 av disse er norske, noe som gjør nordmenn til den tredje største nasjonale gruppen etter britene og tyskerne på flyplassen (©otoerres)

Alicante-Elche Airport vil få en lenge savnet togforbindelse. Spanske myndigheter har nå godkjent et prosjekt som går ut på å legge et 1.2 kilometer langt sidespor fra lokaltoglinjen mellom Alicante og Elche. Det vil forbinde flyplassen med nærtoget som idag går mellom de to byene på Costa Blanca, melder Spaniaavisen.

Lokaltoget mellom Alicante og Murcia passerer idag flyplassen, men nærmeste stoppested er i Torrellano – som ligger ved enden av rullebanen omtrent rundt to kilometer vest for terminalen.

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Alicante-Elche Airport sett fra luften. Toglinjen og landsbyen Torrellano kan skimtes øverst til høyre i bildet (foto: ©otoerres)

Kommentarer