Hele mannskapet og alle gjestene på ekspedisjonscruiseskipet MS Spitsbergen ble torsdag testet for covid-19. Samtlige 134 testet negativt.

Hurtigrutens explorerskip MS Spitsbergen(Hurtigruten ASA)

Ekspedisjonscruiseskipet MS Spitsbergen kom torsdag morgen til Tromsø. Medisinsk personell fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) testet da alle de 70 mannskapsmedlemmene og 64 gjestene om bord på skipet.

– Det er svært gode nyheter at alle nå har testet negativt. Vi har hatt et godt samarbeid med Tromsø kommune og smittevernmyndighetene, som har jobbet raskt og effektivt med testsvarene. Det blir gjort en enorm innsats, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Alle testet negativ på MS Fridtjof Nansen

Hurtigruten besluttet mandag å stoppe alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre. Det andre ekspedisjonscruiseskipet i drift, MS Fridtjof Nansen, ankommer Hamburg fredag morgen.

Det ble torsdag klart at hele mannskapet der, på 162, har testet negativt. 168 av de 171 gjestene har også testet negativt. Tre gjester har valgt å ikke la seg teste. Ingen har testet positivt.

– Hurtigruten er i tett dialog med myndighetene i Norge og Tyskland, og følger alle råd og anbefalinger fra dem. De som ikke har latt seg teste er isolert på lugarene inntil videre, sier Ege.

Les også: Mannskap og gjester på MS Fridtjof Nansen testet negativt for covid-19

Flere smittet etter MS Roald Amundsen

FHI oppdaterte torsdag kveld smittetallene sine etter utbruddet på MS Roald Amundsen. De nyeste testresultatene viser at 41 av mannskapet og 21 av gjestene som har vært på de to seilasene med skipet, er smittet.

Etter at de første besetningsmedlemmene testet positivt fredag formiddag, har Hurtigruten jobbet tett med Tromsø kommune om oppfølging av situasjonen.

Les også: 36 Hurtigruten-ansatte testet positivt for covid-19

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer