Alle de rundt  300 ombord overlevde da et Boeing 777-300 fra selskapet Emirates krasjlandet på den internasjonale flyplassen i Dubai (DXB) onsdag formiddag norsk tid. Det var vanskelige forhold med sandstorm og temperaturer opp mot 49 grader. Flyplassen i Dubai ble stengt for trafikk etter ulykken.

Se også: Statement on EK521: Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum Emirates’ Chairman & Chief Executive

Boeing 777-300 maskinen kom i Emirates rute EK 521 fra Thiruvananthapuram (TRV) i India med 282 passasjerer og en besetning på 18 personer ombord. Like før landing skal pilotene ha bedt flygelederne om å få ta en ny innflygingsrunde. Årsaken kan ha vært de vanskelige forholdene med sandstorm og temperaturer på opptil 49 plussgrader (Celsius) i Dubai.

Flymotoren på styrbord (høyre) side skal ha blitt revet av under  den voldsomme landingen. Det førte til en eksplosjonsartet brann som iløpet av kort tid slukte hele det store Boeing 777-300-flyet.

Ved et under lyktes det å evakuere samtlige 287 passasjerer og 18 besetningsmedlemmer . Det skal ifølge internasjonale medier heller ikke være snakk om personskader.

Ulykkesflyet var en Boeing 777-300 som ble levert i mars 2003 og bar registreringsbokstavene A6-EMW.

Les informasjon på Emirates nettsider HER 

Nettsidene til den internasjonale flyplassen i Dubai finner du HER

Se reportasje fra The Telegraph HER

Kommentarer