Amadeus og Microsoft inngår et globalt strategisk partnerskap for innovasjon innen reiser. Målet er å utnytte skyteknologien til å fornye og utvikle nye teknologiprodukter og løsninger for å skape bedre reiseopplevelser i fremtiden.

Visby - Gotland - Sverige
Soloppgang i Visby på Gotland (foto: ©otoerres)

Samarbeidet kommer til å kombinere Microsofts pålitelige og sikre skyplattformer og bransjeledende bedrifts- og samhandlingsløsninger med Amadeus’ godt utprøvde ekspertise og innovasjoner innenfor reiseteknologi.

Amadeus og Microsoft kommer i særdeleshet til å samarbeide innenfor tre tydelige områder:

  • Fremme samarbeid på tvers av hele reisebransjen for å skape nye hyperpersonaliserte tjenester og tilbud skreddersydd for de unike behovene i reiseøkosystemet.
  • Fokusere på felles innovasjon og produktutvikling, i tillegg til kompetanse og agil utviklingskapasitet, for å kunne utforme og levere avanserte reiseløsninger som gir relevante og sofistikerte sluttbrukeropplevelser. Dette kommer også til å innebære samordnede lanseringsstrategier som drar nytte av Amadeus og Microsofts respektive posisjon og kapasitet.
  • Fremskynde flyttingen av Amadeus’ teknologiske plattform til den offentlige skyen og utnytte Microsoft Azure-fundamentet for større agilitet og robusthet og for å oppnå optimalisert drift verden over. Microsoft vil bli Amadeus foretrukne skyleverandør.

Sammen for innovasjon

Microsoft og Amadeus vil jobbe sammen for å sikre raskere leveranser av nye, skybaserte løsninger som skal lede til mer sømløse reiseopplevelser, for eksempel innenfor fly- og hotellområdet. Begge selskapene kommer til å utnytte hele verdien av Azure og Microsofts løsninger (Microsoft Teams, Microsoft 365 og Microsoft Power Platform) for å levere kraftfulle og sofistikerte sluttbrukerløsninger tilpasset til reisebransjens unike behov.

Selskapene planlegger å først fokusere på å skape mer integrerte løsninger for forretningsreiser og legge til rette for et tettere samarbeid mellom reise- og helsemyndigheter.

– Sammen med Amadeus kommer vi til å bruke kraften som ligger i Azure og deres Artificial Intelligence-funksjonalitet for å skape nye, friksjonsfrie opplevelser for reisende verden over, sier Satya Nadella, administrerende direktør, Microsoft.

– Amadeus’ styrke bygger på våre ansatte og vår tradisjon for å flytte grenser innen reiseteknologi for å gi våre kunder bedre og mer innovative måter å nå sine mål. Basert på vår lange erfaring med skyteknologi er vi overbevist om at det er den riktige systemarkitektur for å fortsette å kunne levere på dette området, og at Microsoft er den rette partneren for å sikre at vi sammen når våre mål, sier Luis Maroto, President & CEO hos Amadeus.

Fremskynder overgangen til den offentlige skyen

– Skyteknologi har lenge vært en del av Amadeus strategi. Vi var det første selskapet i reisebransjen som kjørte helt på åpne systemer etter avviklingen av stormaskiner i vårt datasenter så langt tilbake som i 2017, sier Christophe Bousquet, CTO hos Amadeus.

Gjennom å flytte til den offentlige skyen kommer Amadeus til å få bedre fleksibilitet til å skalere opp eller ned den operative kapasiteten eller justere den etter behov i forhold til gitt markedsituasjon og etterspørsel. Amadeus har også klare forventninger om å kunne forbedre robustheten i de løsningene og tjenestene som man tilbyr sine kunder og til å ta store steg fremover når det gjelder leveranser av ny teknologi – samtidig som system- og datasikkerheten økes.

Flere relaterte artikler finner du HER, HER og HER

Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Kommentarer