Kampen om Norwegians flytillatelse i USA hardner til. Mandag sendte en tverrpolitisk gruppe på rundt 190 av de 435 medlemmene i Representantenes hus et brev til USA`s transportminister Anthony Foxx.

Brevet fra de 188 amerikanske kongresspolitikerne (kilde: alpa.org)

Brevet fra de 188 amerikanske kongresspolitikerne (kilde: alpa.org)

I brevet blir Obama-adminstrasjonen (nok en gang) bedt om å avvise Norwegians søknad om varig flytillatelse i USA, melder E24.

Det amerikanske transportdepartementet får også ros for sin tidligere avgjørelse om å nekte selskape å fly på en midlertidig tillatelse med irskregistrerte fly.

– Vi oppfordrer DOT til å avvise Norwegians søknad under behandling om en utenlandsk flytillatelse. Vi frykter at en slik tillatelse til Norwegian ikke er i offentlighetens interesse og at den vil være skadelig for konkurransen til innenlandske flyselskaper. Vi vil også gjenta vårt syn om at Norwegians forretningsmodell ikke er forenlig med teksten i Open Skies-avtalen mellom USA og EU, hevder kongressmedlemmene i brevet ifølge aftenposten.no.

Hele brevet fra de 188 amerikanske kongresspolitikerne kan du lese HER (ekstern lenke)

Brevet fra de rundt 190 (noen kilder oppgir 192 – andre 188) kongresspolitikerne er undertegnet av republikaneren Chris Collins fra staten New York og den cubansk fødte demokraten Albio Sires fra New Jersey.

Et kjapt nettsøk viser at begge to har mottatt valgkampbidrag på flere tusen dollars hver fra pilotforeningen ALPA, som den siste uken har trappet opp kampen mot Norwegian`s flyginger til og fra USA.

Du kan søke på amerikanske politikeres “valgkampbidrag” HER

Pilotforeningen ALPA har blant annet laget en ny video, som du kan se på YouTube HER, dessuten skal det også ha vært drevet en svært så  aktiv lobbykampanje på Capitol Hill (Kongressen) den siste uken.

ALPA opprettet tidligere i år også en egen nettside i kampen mot Norwegian`s USA-planer.

 

Kommentarer