Konkurransen er tøff mellom flyselskapene på de populære europeiske storbyrutene, noe som gjør at det er mulig å nyte godt av både hyppige avganger og lave billettpriser. SAS, Norwegian, Flyr, Wizzair og Ryanair underbyr hverandre på flere av rutene, det er bare å pakke kofferten og gi seg utpå tur. Mange av storbydestinasjonene er dessuten ypperlige å besøke i løpet av høsten eller vinteren.

7678-dfly.no - Roma - Peterskirken - Italia - MED
I Roma kan du oppleve noen av de mest kjente, betydningsfulle og imponerende klassiske byggverkene på nært hold – og innen gangavstand (Fotokilde: MED)

London – en klassiker for mange nordmenn

London er sannsynligvis en av de første byene som vil bli nevnt hvis du spør en nordmann på gata om destinasjoner for en langhelg. Fantastisk shopping, flotte museer, variert underholdning og en virkelig storbyfølelse – London har noe for de aller fleste.

Nærheten til engelsk fotball er selvfølgelig et pluss for alle fans av Premier League. Arsenal, Brentford, Chelsea, Crystal Palace, West Ham United og Tottenham Hotspur, det er ikke usannsynlig at favorittlaget ditt har hjemmearenaen sin i London. Derfor er det enkelt å kombinere London-turen med en fotballkamp, og få oppleve lagene fra den klassiske tippekupongen og helgekampen live. Det er selvfølgelig mulig å spille på odds på kampen også, enten på nett eller direkte på plass. Et spill på kampen vil bli ekstra spennende når du faktisk er på plass på stadion.

Paris er et trygt og tradisjonelt storbyvalg

Paris plasserer seg på andreplass etter London for mange nordmenn, samtidig som det sannsynligvis er litt mer blandede følelser rundt denne storbyen. Det er tilnærmet obligatorisk å besøke byen, som kan ses på som hovedstaden for både landet Frankrike og den verdensomspennende franske kulturen, noen gang i livet. Hvis du elsker det franske kjøkkenet, gode viner, kafekultur og overdådige kunstopplevelser, ja da er Paris midt i blinken for deg.

I tillegg er selvfølgelig Disneyland Paris bare en kort tur unna, sammen med alt annet Frankrike har å by på. Husk også på at du kan reise mellom London og Paris på så lite som to timer og 17 minutter med Eurostar-toget. Det betyr at det faktisk er mulig å kombinere besøk i disse to byene.

Roma – matopplevelser, historie og kultur

Roma er en by med svært lang og rik historie, og du kan oppleve noen av de mest betydningsfulle og imponerende klassiske byggverkene på nært hold i denne byen. Colosseum, Spanske trappen, Pantheon og mange flere er innenfor gangavstand. Dessuten er det italienske kjøkken mange nordmenns favoritt.

Roma er som kjent også stedet den katolske kirken ledes fra, og Vatikanstaten er et uavhengig område i byen Roma. Du kan bokstavelig talt gå rett over grensen, og besøke Det sixtinske kapell eller Peterskirken før du vender tilbake til Roma.

Roma kan by på et gigantisk utvalg av restauranter og spisesteder. Ofte er det den enkle maten, et pizzastykke i parken eller en espresso ved bardisken, som er den beste.

Velg riktig sesong, spar tid og penger

Trafikken fra Norge til de tre storbyene London, Paris og Roma er i stor grad preget av turisttrafikk, selv om det selvfølgelig også finnes en andel forretningsreisende. Det betyr at det er greit å prøve å unngå de store skoleferiene, og dessuten prøve å reise utenom de typiske utfartsdagene før helgen. Du kan gjøre gode billettkjøp med litt forarbeid og tålmodighet. God tur!

Kommentarer